Naminiai plombyriniai ledai iš grietinėlės

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

jau labai seniai nebuvau gaminusi naminio plombyro. Ir labai ilgai brendo mintis, kad reikėtų vėl tai padaryti. Tiesiog pamėginti, įdomumo dėlei, ar bus skanu, nes seniau valgydavo tiek, kad buvo nusibodę… 🙂 Ir ką galiu pasakyti, kad pasiilgtas skonis sugrįžo. Buvo be galo skanu. O receptas gi tikrai paprastas.. Paruošti sugebės kiekvienas, o ir ledų gaminimo aparato neprireiks!

Beje, į tokius ledus drąsiai galima įmaišyti šokolado gabaliukų, tad turėsite nuostabius ledus su šokoladu! Taip pat galite juos dėti į vaflius ar panašiai… 🙂

Receptui reikės:

  • 36% riebumo grietinėlės: 300 gramų
  • cukraus: 120 gramų
  • kiaušinių: 3
  • vanilinio cukraus

Paruošimas

  • Pradžioje nuo kiaušinių baltymų atskirtus trynius išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo.
  • Tada išplak grietinėlę, kitame inde – iki standumo baltymus.
  • Tuomet visas tris mases sumaišyk, supilk į indelį ir padėk į šaldymo kamerą.
  • Kas 20 minučių ledus reikėtų pamaišyti, kad jie tolygiai sustingtų.
  • Aš savo virtuvėje neturiu ledų gaminimo aparato, bet paprastoje šaldytuvo kameroje jie sustingo kuo geriausiai.
  • Mano ledai tingo maždaug 4 valandas. Ledai – kaip tikrų tikriausias pirktinis plombyras!

Parašykite komentarą