- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Šiandien Jums noriu parodyti savo šeimoje labai mėgstamus sviestinius avižinių dribsnių sausainius su razinomis ir saulėgrąžomis. Pats paruošimas visai nesudėtingas, ingredientų nėra taip daug, o galutinis skonis labai geras. Labai juos mėgstu nusinešti į darbą. Pati skanauju prie kavos puodelio, taip pat kolegas pavaišinu. Susivalgo labai greitai, tad drąsiai galima gaminti net iš dvigubos ar trigubos normos. Mėginkite! 😉
Receptui reikės:
- minkšto sviesto: 1 stiklinės
- cukraus: 1 nepilnos stiklinės
- kiaušinių: 2
- miltų: 1,5 stiklinės
- avižinių dribsnių: 2 stiklinių
- razinų: 1 pakelio
- saulėgrąžų: 1 pakelio
- kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
- vanilinio cukraus
- druskos
Paruošimas
- Pradžioje sviestą, kiaušinius ir cukrų išplak mikseriu, suberk miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
- Išmaišyk iki vientisos masės.
- Tada suberk avižinius dribsnius, razinas ir saulėgrąžas. Dar kartą permaišyk.
- Ant kepimo popieriaus šaukštu dėk tešlą (formuok sausainį kūgio formos, nes kepant jie lydosi).
- Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Labai svarbu šių sausainių neperkepti! Iškepę jie turi būti minkšti, nes pagulėję dar šiek tiek sukietėja.
- Patiek ir skanauk!