Sviestiniai avižiniai sausainiai su razinomis ir saulėgrąžomis

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 4

Šiandien Jums noriu parodyti savo šeimoje labai mėgstamus  sviestinius avižinių dribsnių sausainius su razinomis ir saulėgrąžomis. Pats paruošimas visai nesudėtingas, ingredientų nėra taip daug, o galutinis skonis labai geras. Labai juos mėgstu nusinešti į darbą. Pati skanauju prie kavos puodelio, taip pat kolegas pavaišinu. Susivalgo labai greitai, tad drąsiai galima gaminti net iš dvigubos ar trigubos normos. Mėginkite! 😉

Receptui reikės:

  • minkšto sviesto: 1 stiklinės
  • cukraus: 1 nepilnos stiklinės
  • kiaušinių: 2
  • miltų: 1,5 stiklinės
  • avižinių dribsnių: 2 stiklinių
  • razinų: 1 pakelio
  • saulėgrąžų: 1 pakelio
  • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
  • vanilinio cukraus
  • druskos

Paruošimas

  • Pradžioje sviestą, kiaušinius ir cukrų išplak mikseriu, suberk miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
  • Išmaišyk iki vientisos masės.
  • Tada suberk avižinius dribsnius, razinas ir saulėgrąžas. Dar kartą permaišyk.
  • Ant kepimo popieriaus šaukštu dėk tešlą (formuok sausainį kūgio formos, nes kepant jie lydosi).
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Labai svarbu šių sausainių neperkepti! Iškepę jie turi būti minkšti, nes pagulėję dar šiek tiek sukietėja.
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą