Naminiai sausainiai morengai su šokoladu pagal Beatą

  • Paruošimas: 90 min
  • Porcijos: 6

Traškūs, saldūs ir tiesiog ištirpstantys burnoje – pats geriausias apibūdinimas šiems morengams su šokoladu pagal Beatą. Vakar vakare buvo mano pirmas ir itin vykęs bandymas iškepti šiuos morengus. 🙂

Beje, dėl to, kad šokoladas turi sustingti ir morengai turi kuo geriau sulipti – sulipdytus morengus iškart sudėjau i kiaušinių dežutes, kad nenubėgtų šokoladas, ir padėjau trumpam į šaldytuvą. Sustingo itin greitai. Paragavus net gailėjausi, kad nedariau iš karto dvigubos porcijos. O iš nurodytų ingredientų kiekių gausite maždaug 18-20 morengų su šokoladu ir grietinėlės kremu. 🙂

Receptui reikės:

Morengams:
  • kiaušinių baltymų: 2
  • smulkaus cukraus: 125 gramų
  • vanilės: 0,5 arbatinio šaukštelio
Morengų sulipdymui:
  • šokolado: 100 gramų
  • riebi grietinėlė: 100 mililitrų
  • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje kambario temperatūros kiaušinių baltymus plak mikseriu, kol pradeda putoti.
  • Tuomet plakant berk po du šaukštus cukraus (sumaišyk su vanilinu).
  • Kitus du šaukštus galima berti tik tada, kai prieš tai subertas bus pilnai ištirpęs baltymuose (patrink šiek teik baltymų tarp pirštų – turi nesijausti cukraus kristalų).
  • Ir šitaip plak, kol bus subertas visas cukrus. Masė privalo būti tokios konsistencijos, kad apvertus dubenį ji turi neiškristi.
  • Išplaktus baltymus sudėk į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspausk maždaug 2,5 centimetro skersmens morengus (gaunasi maždaug 36-40 vienetų).
  • Kepk iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
  • Nuo kepimo popieriaus nuimk tik tada, kai morengai pilnai atvės.
  • Pasiruošk produktus, kuriais sulipdysi morengus po du. Šokoladą ištirpink ant vandens garų vonelės ir pilnai atvėsink.
  • Grietinėlę išplak su cukraus pudra iki standumo.
  • Vieną morengą pamirkyk šokolade (stenkis, kad šokolado būtų nelabai daug, nes kitaip jis itin bėga nuo morengų), ant šokolade pamirkyto morengo puselės uždėk šiek tiek plaktos grietinėlės ir ant viršaus kitą morengą, pamirkytą šokolade.
  • Atšaldyk.
  • Tiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Naminiai sausainiai morengai su šokoladu pagal Beatą”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą