- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Šiandien Jums rodau labai skanius varškinius sausainius – ritinėlius su cinamonu. Apskritai neįsivaizduoju ar yra neskanių desertų su varške. Labai daug galiu sugalvoti, kuriuos mėgstu. O ir šiuos sausainiukus labai pamėgau. Paprasti paruošti ir labai skanūs. Gaminti jau ne kartą ir tikrai bus gaminami ateityje. Būtinai pamėginkite!
Beje, tikrai labai svarbu ritinėlių neperkepti, nes po to jie bus kietoki. Jie ploni, todėl iškepa labai greitai. Itin gardu valgyti su puodeliu pieno. 🙂
Receptui reikės:
- varškės: 250 gramų
- miltų: 275 gramų
- cukraus: 100 gramų
- kiaušinių: 1
- sviesto: 40 gramų
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- cinamono: 1 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pradžioje sviestą ištirpink.
- Kepimo miltelius sumaišyk su miltais, varške ir tirpintu sviestu, viską gerai išmaišyk.
- Tuomet kiaušinį plak su cukrumi maždaug 5 minutes (iki purumo).
- Viską supilk į varškinę masę, užminkyk tešlą ir leisk jai šiek tiek pastovėti.
- Po to tešlą iškočiok į 0,5 centimetro storio stačiakampio formos lakštą, pabarstyk cinamonu, sumaišytu su cukrumi, ir suvyniok tarsi vyniotinį (vynioti ilgesnį kraštą).
- Tada supjaustyk maždaug vieno centimetro storio ritineliais.
- Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
- Patiek ir skanauk!
Man labai patiko prie kavos, o vaikai apskritai valgė vieną po kito nesustodami. Geras receptas.