- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Su šiais sausainiais darbo yra ganėtinai nemažai, bet patikėkite manimi rezultatas to vertas. Šis balto šokolado ir grietinėlės kremas kakaviniams sausainiams be galo tinka. Labai juos mėgstame visa šeima. O šiandien rekomenduoju išmėginti ir Jums, esu tikra, kad ir Jūsų šeimoje jie greitai “prilips”. 🙂
Beje vieną kartą gamindama šiuos sausainius neturėjau tirpios kavos, todėl tą kartą visai nedėjau. Ir galiu pasakyti, kad ir be jos sausainiai gavosi itin trapūs, gardūs ir kvepiantys šokoladu.
Receptui reikės:
Kakaviniams sausainiams:
- cukraus: 145 gramų
- miltų: 200 gramų
- kakavos miltelių: 50 gramų
- kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
- tirpios kavos: 1 arbatinio šaukštelio
- sviesto: 215 gramų
Kremui:
- riebios grietinėlės: 80 gramų
- balto šokolado: 200 gramų
Paruošimas
- Gamink kremą: Į puodą supilk grietinėlę ir kaitink beveik iki virimo ant vidutinės kaitros.
- Nukelk nuo kaitros, suberk gabaliukais sulaužytą šokoladą.
- Gerai išmaišyk, kol šokoladas pilnai ištirps.
- Kremą supilk į dubenėlį ir atvėsusį dėk į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių, kol kremas sustingsta. Jei per tą laiką kremas nesustingo – palaikyk šaldytuve kiek ilgiau.
- Ruošk tešlą sausainiams: Dubenyje sumaišyk cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą.
- Sudėk kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabaliukais ir užminkyk tešlą.
- Imk po dalį išminkytos tešlos ir kočiok tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki maždaug 0,3 centimetro storumo.
- Tada apvalia formele išspausk maždaug 5-6 centimetrų skersmens apskritimus.
- Juos dėk ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos (tarp sausainių palik maždaug 2-3 centimetrų tarpus).
- Kepk maždaug 12-15 minučių iki 150-170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Išimk iš orkaitės ir pilnai atvėsink, nes priešingu atveju sausainiai sulūžinės – jie itin trapūs.
- Sausainių formavimas: Iš šaldytuvo išimtą kremą išmaišyk.
- Imk po šaukštelį kremo, dėk ant vieno sausainio, ant viršaus uždėk kitą sausainį.
- Palengva spausk abi puseles, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat sausainio kraštų.
- Patiek ir lepinkis!