Greiti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir riešutų sviestu

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 35 min
  • Porcijos: 4

Šį desertą atradau visiškai netikėtai prieš maždaug metus viename angliškame portale ir nusprendžiau išmėginti. Pasirodė, kad bus labai skanu ir reikėjo visai nedaug ingredientų, tad būtent tai ir padariau. Ir galiu pasakyti, kad šis desertas visai šeimai be galo patiko. Tad pasigaminame jį ganėtinai dažnai ir lepinamės… O man patinka jį gaminti, nes darbo visai nedaug. Vos kelios minutės ir jau viskas kepa orkaitėje. Sunkiausia dalis – išlaukti kol iškeps. Rekomenduoju pamėginti!

Receptui reikės:

  • šviežia sluoksniuota tešla: 1 lakšto
  • rikotos sūris: 500 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • riešutų sviestas: kelių valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: ~2-3 valgomųjų šaukštų
  • riešutai: ~1 saujos

Paruošimas

  • Pradžioje tešlą supjaustyk į 12 kvadratų.
  • Tada dėk į silikonines keksiukų formeles, kad būtų pagrindas ir sienelės, įdėk po maždaug vieną arbatinį šaukštelį riešutų sviesto.
  • Įdarui išplak kiaušinius, sudėk rikotos sūrį ir gerai išmaišyk.
  • Pasiruoštą įdarą sudėk į formeles.
  • Tada ant viršaus dėk po kelis riešutų ir užberk vos vos rudojo cukraus.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes arba kol pilnai iškepa.
  • Patiek ir skanauk!
sluoksniuotos tešlos sausainiai su rikota
sluoksniuotos tešlos sausainiai su rikota

Parašykite komentarą