Kaip teigia recepto autorė “Pas Mamuką Virtuvėje”, jai šis pyragėlių variantas labai patinka, pyragėliai gaunasi labai minkšti. Pagaminami lengvai, greitai ir skaniai.
Tešlai:
- 340 g. miltų;
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1 kiaušinio trinys;
- 50 ml aliejaus (naudojau rapsų);
- 1 šaukštelis cukraus (su kaupu);
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5 šaukštelio druskos( be kaupo).
Įdarui:
- 500 g. maltos mėsos;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- 1 kiaušinuo baltymas;
- 2 šaukštai grietinės;
- 2 skiltelės česnako;
- šiek tiek svogūnų laiškų;
- šiek tiek krapų;
- šiek tiek druskos;
- šiek tiek pipirų.
Viršui:
- 1 kiaušinis (aptepimui);
- šiek tiek vandens;
- šiek tiek miltų;
- šiek tiek miltų (apibarstymui, aš apibarsčiau sezamų sėklomis).
Pyragėlių paruošimas
- Įdarui maltą mėsą sudėjau į dubenį, įmušiau kiaušinį ir sudėjau kiaušinio baltymą, sudėjau smulkintą svogūną ir svogūnų laiškus, įtarkavau česnaką, sudėjau smulkintus krapus, pagardinau druska, pipirais, įdėjau grietinę ir viską išmaišiau.
- Maltą mėsą palikau pastovėti.
- Tešlai varškę išsukau su kiaušiniu ir tryniu, įdėjau kepimo miltelių, išmaišiau, subėriau druską, cukrų, supyliau aliejų ir dar kartą išmaišiau.
- Subėriau persijotus miltus ir užminkiau tešlą, tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, jei labai drėgna, beriu šiek tiek daugiau miltų.
- Tešlą padalinau į 9 dalis, iškočiojau paplotėlius, dėjau įdaro ir užspaudžiau kraštus.
- Suformavau pyragėlius ir sudėjau ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
- Viršui skirtą kiaušinį išplakiau su trupučiu vandens ir aptepiau pyragėlius, apibarsčiau sezamų sėklomis.
- Skardą pašoviau į iki 180 – 190 C laipsnių tpetatūros įkaitintą orkaitę ir kepiau apie 40 minučių.
RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje