Švelnus, sultingas ir aromatingas vištienos krūtinėlės vyniotinis. Puikus parduotuvės gaminių pakaitalas ir tiesiog nuostabus užkandis. Išsaugokite receptą, kad jo neprarastumėte!
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 1 vnt.;
- Pienas – 2 stiklinės;
- Druska – 3 šaukšteliai;
- Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas;
- Medus – 1 šaukštelis;
- Muskatas – 0,25 šaukštelio;
- Paprika (saldi) – 0,5 šaukštelio;
- Laimo sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Česnakai – 3 skiltelės.
Paruošimas
- Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir sudėkite į indą. Supilkite pieną, gerai išmaišytą su druska. Palikite vištieną piene 2-3 valandoms.
- Tada krūtinėlę išimkite iš pieno, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir tvirtai suriškite virvele.
Paruoškite marinatą
- Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, sojų padažą, žaliosios citrinos sultis, muskato riešutą, saldžiąją papriką ir spaustą česnaką.
- Filė gerai įtriname marinatu ir paliekame vištieną marinuotis 10-15 min.
- Dėkite mėsą į formą arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 °C, 20-čiai minučių.
- Išjunkite orkaitę ir palikite vištieną dar 20 minučių pastovėti orkaitėje.
- Išimkite ir atvėsinkite. Nuimkite siūlą. Supjaustykite mažais gabalėliais ir patiekite.
Skanaus!