Patiekalai iš kalmarų yra lengvai paruošiami ir turi puikų skonį. Dažniausiai šios jūros gėrybės naudojamos salotoms ir pagrindiniams patiekalams ruošti. Tačiau užkandžiai iš kalmarų yra ne mažiau skanūs. Siūlome kalmarų žiedų tešloje receptą.
Ingredientai:
- Kalmarai – 500 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt.;
- Pienas – 3 v.š.;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Malti juodieji pipirai – 1/4 a.š.
- Kvietiniai miltai – 3 v.š.;
- Džiūvesėliai – 3 v.š.;
- Alyvuogių aliejus – 300 ml.
Padažui:
- Gouda sūris – 100 g;
- Česnakas – 1 skiltelė;
- Petražolės – 2 kekės;
- Grietinė – 20% 200 g.
Paruošimas:
- Atšildykite kalmarus šaltame vandenyje. Į didelį puodą supilkite 1-1,5 litro vandens. Užvirinkite, sudėkite atšildytus kalmarus ir virkite 3 minutes. Paruoštus kalmarus atvėsinkite ir supjaustykite 1 cm pločio žiedais.
- Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį. Supilkite pieną ir išplakite. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Į plokščią dubenį suberkite miltus ir džiūvėsėlius. Šaukštu švelniai išmaišykite.
- Pamerkite kalmarų žiedus į kiaušinių mišinį ir apvoliokite paniruotėje.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite žiedus iki auksinės rudos spalvos ant vidutinės ugnies (5-7 minutes).
- Padažui sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Nulupkite česnaką ir išspauskite per spaudą. Petražolių lapelius smulkiai supjaustykite peiliu. Paruoštus ingredientus sumaišykite su grietine. Padažas paruoštas.
Kalmarų žiedai tešloje turėtų būti patiekiami iš karto po paruošimo, kol užkandis išlieka karštas ir tešla nespėjo permirkti. Po apetitą keliančia traškia plutele slypi švelni kalmarų mėsa, kurią puikiai papildo aštrokas grietinės ir sūrio padažas.
Patarimas: kad kalmarų žiedų tešla būtų kuo puresnė, naudokite kambario temperatūros ingredientus.