🍪 Graikinių riešutų ir šokolado gabaliukų sausainiai

Kam nepatinka šviežiai iškeptų sausainių kvapas, na ir žinoma – skonis. Šie sausainiai, klasikinį sausainių receptą su šokolado gabaliukais pakelia į aukštesnį lygį ir prideda savo cinkelį. Riešutai puikiai dera su šokoladu ir garantuoja puikų skonį.⁣

Ingredientai:

  • 246 g universalių kvietinių miltų⁣;
  • 180 g kukurūzų krakmolo⁣;
  • 1/2 a.š. valgomosios sodos⁣;
  • 1 a.š. kepimo miltelių⁣;
  • žiupsnelis druskos⁣;
  • 156 g sviesto (šalto, smulkinto kubeliais)⁣;
  • 146 g rudojo cukraus⁣;
  • 90 g baltojo cukraus⁣;
  • 2 kiaušiniai⁣;
  • 200 g šokolado lašelių⁣;
  • 80 g stambiai smulkinto šokolado⁣;
  • 150 g smulkintų graikinių riešutų (kepintų)⁣.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 176 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo skardą išklodami ją kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, krakmolą, prieskonius ir atidėkite į šalį.
  3. Maisto kombaino pagalba sumaišykite sviestą ir abiejų rūšių cukrų, tai turėtų trukti apie 3-4 min. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius.
  4. Tuomet su mentele palengva įmaišykite sausus ingredientus ir galiausiai šokoladą bei riešutus.
  5. Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms ar dar geriau pernakt. Tai padės jūsų sausainiams išlaikyti puikią tekstūrą, jie bus storesni ir neiškeps “blynai”.
  6. Dedami sausainius ant skardos, palikite kelių centimetrų tarpus tarp jų. Kepkite apie 18-19min.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą