Turinys
Kam nepatinka šviežiai iškeptų sausainių kvapas, na ir žinoma – skonis. Šie sausainiai, klasikinį sausainių receptą su šokolado gabaliukais pakelia į aukštesnį lygį ir prideda savo cinkelį. Riešutai puikiai dera su šokoladu ir garantuoja puikų skonį.
Ingredientai:
- 246 g universalių kvietinių miltų;
- 180 g kukurūzų krakmolo;
- 1/2 a.š. valgomosios sodos;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 156 g sviesto (šalto, smulkinto kubeliais);
- 146 g rudojo cukraus;
- 90 g baltojo cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 200 g šokolado lašelių;
- 80 g stambiai smulkinto šokolado;
- 150 g smulkintų graikinių riešutų (kepintų).
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 176 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo skardą išklodami ją kepimo popieriumi.
- Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, krakmolą, prieskonius ir atidėkite į šalį.
- Maisto kombaino pagalba sumaišykite sviestą ir abiejų rūšių cukrų, tai turėtų trukti apie 3-4 min. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius.
- Tuomet su mentele palengva įmaišykite sausus ingredientus ir galiausiai šokoladą bei riešutus.
- Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms ar dar geriau pernakt. Tai padės jūsų sausainiams išlaikyti puikią tekstūrą, jie bus storesni ir neiškeps “blynai”.
- Dedami sausainius ant skardos, palikite kelių centimetrų tarpus tarp jų. Kepkite apie 18-19min.