Sausų pusryčių sausainiai su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 10 min
  • Porcijos: 4
Aš taip galvoju, kad mes visi savo užrašuose turime vienokių arba kitokių nuodėmingų gardėsių receptų. Tie gardėsiai visai neturi nieko bendra su sveika mityba arba kruopštaus darbo reikalaujančiais desertais. Ir šiaip, galime pabūti atviri, juos įmanoma net pavadinti didele nesąmone. Bet tokios nesąmonės yra tokio fantastiško gardumo, kad joms tiesiog neįmanoma nei vienam atsispirti. Jau supratote apie ką aš?

Vienas iš tų skanėstų, kuriems dažnokai neatsispiriu ir aš, šie tinginių sausainiai. Jų pagrindas vos du ingredientai – reikės sausų pusryčių ir kondensuoto pieno. Viską sumaišome, išdėliojame ant kepimo skardos, pabarstome norimais priedais ir į orkaitę! Labai greitai ir labai saldžiai – jei mėgstate kondensuotą pieną, garantuotai neatsispirsite šiems skanumynams ir jūs. Todėl einame prisigaminti!

Beje, šiais receptais su kondensuotu jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

Receptui reikės:

  • sausų pusryčių: 250 gramų (“Cornflakes” ar kokių panašių)
  • saldinto kondensuoto pieno: 1 skardinės
  • lukštentų, bet nekepintų saulėgrąžų: šiek tiek (arba pagal skonį)

Paruošimas

  • Pradžioje sausus pusryčius sumaišyk su kondensuotu pienu.
  • Tuomet į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą dėk po vieną šaukštą masės ir pabarstyk saulėgrąžomis.
  • Tada kepk iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol dribsniai kiek pakeis spalvą.
  • Ištraukęs iš orkaitės, palik sutvirtėti.
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą