- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 10 min
- Porcijos: 4
Vienas iš tų skanėstų, kuriems dažnokai neatsispiriu ir aš, šie tinginių sausainiai. Jų pagrindas vos du ingredientai – reikės sausų pusryčių ir kondensuoto pieno. Viską sumaišome, išdėliojame ant kepimo skardos, pabarstome norimais priedais ir į orkaitę! Labai greitai ir labai saldžiai – jei mėgstate kondensuotą pieną, garantuotai neatsispirsite šiems skanumynams ir jūs. Todėl einame prisigaminti!
Beje, šiais receptais su kondensuotu jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Receptui reikės:
- sausų pusryčių: 250 gramų (“Cornflakes” ar kokių panašių)
- saldinto kondensuoto pieno: 1 skardinės
- lukštentų, bet nekepintų saulėgrąžų: šiek tiek (arba pagal skonį)
Paruošimas
- Pradžioje sausus pusryčius sumaišyk su kondensuotu pienu.
- Tuomet į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą dėk po vieną šaukštą masės ir pabarstyk saulėgrąžomis.
- Tada kepk iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol dribsniai kiek pakeis spalvą.
- Ištraukęs iš orkaitės, palik sutvirtėti.
- Patiek ir skanauk!