- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 8
Šį kartą Jums visiems nuostabaus skonio pyragas iš nekeptų, greitai pagaminamų gaminių serijos. Lengvas, greitas ir be galo gardus!
O ir labai tinkantis į mano paskutiniu metu aptariamą temą, kaip paruošti pavykstančius pyragus (ir ne tik juos) su kondensuotu pienu. Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai įvertinote:
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Receptui reikės:
- sausainiai: 3 pakelių (paprasti “Gaidelio” arba “Selga” arba kiti mėgstami)
- grietinėlė: 400 gramų (35-36% riebumo)
- kondensuotas pienas: 1 indelio
- citrinos sultys: iš 1-2 vnt.
- pienas (sausainiams pamirkyti)
Paruošimas
- Pradžioje grietinėlę išplak kartu su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis, kol masė pasidaro tiršta.
- Tada kiekvieną sausainį pamirkyk trumpai piene, dėliok norimo dydžio pyragą, uždėk kremo ir vėl sausainių ir šitaip viską sudėliok sluoksniais.
- Viršų, jeigu norisi, gali pabarstyti cinamonu su kakava.
- Dėk į šaldytuvą, idealiausia visai nakčiai, tada “biskvitai” pilnai suminkštėja.
- Pjaustyk ir skanauk!
Labai mėgstu tokius pyragus, kuriems nereikia daug ingredientų ir kažkokių sugebėjimų paruošti. Šį jau kažkada esu mėginusi ir tikrai labai skanus gavosi. Rekomenduoju ir kitiems.