- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 8
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti itin skaniu, šlapiu ir tiesiog karališku aguonų pyragų su kondensuotu pienu. Jis tikrai be galo skanus ir privers visus dar labiau pamėgti aguonas. Nenoriu daug daugžodžiauti, tik pasakysiu – šį desertą privalote išmėginti jau šiandien. Tikrai nenuvils!
O šiais itin gerai pavykusiais pyragais su kondensuotu pienu jau dalinausi anksčiau:
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
O dabar einame prie šio deserto gamybos. 🙂
Receptui reikės:
- migdolų miltai: 300 gramų
- aguonų mišinys: 250 gramų
- sutirštintas, kondensuotas pienas: 1 indelio (400 gramų)
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 200 gramų
Karamelei:
- 35% riebumo grietinėlė: 300 mililitrų
- miltelinis cukrus: 150 gramų
Paruošimas
- Iš pradžių išplak kiaušinių trynius su cukrumi.
- Tada į pasiruoštą masę sudėk aguonų mišinį bei migdolų miltus. Maišydamas supilk sutirštintą, kondensuotą pieną. Neišsigąsk – tešla maišysis gan sunkiai, taip ir turi būti.
- Tada įmaišyk gerai išplaktus kiaušinių baltymus.
- Kepk maždaug pusvalandį iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Svarbiausia neperkepti, nes tada gali dingti pyrago drėgnumas.
- Pasidaryk karamelės užpilą – jis tikrai šiame pyrage nėra privalomas, bet pyragas su juo idealiai dera.
- Ant vidutinio stiprumo kaitros pakaitink grietinėlę su cukrumi.
- Kai jau ji paruduoja ir sutirštėja, pagardink ja savo pyragą.
- Pjaustyk ir skanauk!
Be galo skaniai atrodo. Būtinai išmėginsiu prie progos.
Nieko ilgai nelaukit. Tikrai labai verta!