- Paruošimas: 50 min
- Porcijos: 8
Toliau tęsiu savo įvairiausius bandymus gaminti skanius pyragus su kondensuotu pienu. Jau mėginau ne vieną ir geriausiais receptais dalinausi su Jumis:
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu, be sviesto;
– kondensuoto pieno pyragas su persikais;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su varške ir kondensuotu pienu;
– keksas su bananais ir kondensuotu pienu;
– tobulas trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– kondensuoto pieno pyragas su persikais;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su varške ir kondensuotu pienu;
– keksas su bananais ir kondensuotu pienu;
– tobulas trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
O šį kartą skanų varškės pyragą su kondensuotu pienu dar pagardinau kakava. Nuostabus pyragas prie kavos arba arbatos puodelio. Tikrai bus gaminamas ir ateityje. Drąsiai rekomenduoju pasigaminti. Imkite šį nuostabų receptą. 🙂
Receptui reikės:
Pyrago tešlai:
- kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
- grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
- cukraus: 150-170 gramų
- vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- sviesto: 200 gramų
- miltų: 250 gramų
- graikinių riešutų: 60-80 gramų (puikiai tiks ir kitokie)
Pyrago varškės įdarui:
- varškės: 400 gramų
- kondensuoto pieno: 1 indelio (397 gramų)
- kiaušinių: 2
Paruošimas
- Pradžioje pasiruošk tešlos trupinius: rankomis ar kombaino pagalba (maišyk pulso režimu) išmaišyk miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą bei grietinę, kol susidaro trupiniai.
- Tada iš gautų trupinių kiekio atidėk dvi stiklines, o likusius suberk į kepimo formą (formą išklok su kepimo popieriumi, aš pati šį kartą naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 centimetrų) bei paspausk, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
- Pagrindą kepk 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių.
- Paskui paruošk įdarą: blenderiu išplak varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
- Tuomet gautą masę užpilk ant apkepto pagrindo ir kepk maždaug 5-7 minutes.
- Po to ištrauk ir ant viršaus užberk likusius trupinius sumaišytus su riešutais.
- Tada dar kartą dėk į orkaitę ir kepk dar apie 25-30 minučių.
- Ištraukus palik pyragą atvėsti kambario temperatūroje ir tada dėk į šaldytuvą maždaug 4-5 valandoms.
- Pyragas pats skaniausias gerai atvėsęs. Pjaustyk ir skanauk!
Vienas pačių skaniausių varškės pyragų gamintų paskutinių metu. Be galo patiko šis receptas. Ačiū. 🙂