Senovinis trupininis pyragas su kondensuotu pienu ir kokoso drožlėmis

  • Paruošimas: 35 min
  • Porcijos: 6
Neseniai Jums pasakojau apie savo močiutės trupininį pyragą su virtu kondensuotu pienu, kurį radau jos užrašuose ir tą receptą Jūs labai išgyrėte. O visai neseniai internete pamačiau senovinį trupininį pyragą, kurį dar paskanina kokoso drožlėmis, tad labai panorau išmėginti. Gavosi tikrai labai skanus. Abu variantai verti Jūsų dėmesio.

Beje, su kondensuotu pienu taip pat jau gaminu šiuos skanėsntus, kuriuos labai rekomenduoju išmėginti:
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;

Receptui reikės:

Tešlai: 
  • kvietiniai miltai: 500 gramų
  • kepinių margarinas: 220 gramų (arba sviestas)
  • kiaušiniai: 1
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
Taip pat prireiks:
  • saldintas kondensuotas pienas: 1 skardinės
  • kokosų drožlės: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • citrinos: 0,5

Paruošimas

  • Pradžioje miltus persijok tiesiai į didelį dubenį.
  • Tada berk šiek tiek druskos. Kambario temperatūros sviestą kubeliais sudėk į miltus ir rankomis jį įtrink į juos, kad neliktų didesnių gumuliukų.
  • Tuomet dėk kiaušinį ir porą šaukštų grietinės. Rankomis išminkyk tešlą. Tešla pirmiausia atrodys itin kieta, bet po to išsiminkys. Minkyk maždaug 10-15 minučių.
  • Pasiruoštą tešlą dėk į šaldymo kamerą ir šaldyk maždaug 30-40 minučių, kad tešla būtų ganėtinai kieta, kad ją būtų įmanoma tarkuoti stambia tarka.
  • Kepimo skardą išklok su kepimo popieriumi ir ant jos vienu sluoksniu tarkuok tešlą.
  • Į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros, dėk tešlos trupinius ir kepk juos maždaug 5 minutes.
  • Iškeptus sudėk į dubenį.
  • Į kepimo skardą vėl tarkuok tešlą ir kepk trupinius. Tą patį kartok keletą kartų, kol iškepsi pakankamai trupinių.
  • Tuomet į dubenį su iškeptais trupiniais pilk kondensuotą pieną, sudėk kokoso drožles, įspausk sultis iš pusės citrinos ir šaukštu gerai išmaišyk.
  • Ant maistinės plėvelės sudėk pasiruošto pyrago masę, suformuok stačiakampio formos pyragą ir suvyniok.
  • Pyragą privalu suslėgti – uždėk ant jo pjaustymo lentelę ir paslėk kokiu sunkiu daiktu.
  • Idealiausia pyragą būtų įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten per visą naktį.
  • Sustingusį pyragą supjaustyk ir patiek. Skanauk!

1 komentaras apie “Senovinis trupininis pyragas su kondensuotu pienu ir kokoso drožlėmis”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą