Brownie – šokoladinis pyragas karšto oro gruzdintuvėje

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 8
Šis tobulas šokoladinis Brownie pyragas, gaminamas karšto oro gruzdintuvėje, yra puikus pavyzdys, kaip klasikinis desertas gali būti pritaikytas šiuolaikinei virtuvei. Pyragas pasižymi intensyviu šokolado skoniu, drėgna tekstūra ir traškia plutele. Šis receptas ypatingas tuo, kad naudojami migdolų miltai, kurie suteikia pyragui ne tik riešutinį aromatą, bet ir padaro jį tinkamą žmonėms, vengiantiems glitimo. Espresso kavos priedas sustiprina šokolado skonį ir suteikia desertui dar daugiau gelmės.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Vietoj migdolų miltų galima naudoti įprastus kvietinius miltus arba kokosų miltus.
  • Šokolado drožles galima pakeisti susmulkintu juoduoju šokoladu (70-85% kakavos).
  • Espresso kavą galima pakeisti stipria juoda kava arba tirpia kava.
  • Sviestą galima pakeisti kokosu aliejumi.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Prieš kepant, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
  • Šokoladą su sviestu tirpinkite pamažu, kad mišinys nesudegtu.
  • Kepimo indą būtina gerai patepti aliejumi, kad pyragas lengvai atsiskirtų.
  • Patikrinkite pyrago gatavumą mediniu pagaliuku – jis turėtų būti šiek tiek drėgnas.
Kalorijos:
  • Bendras kalorijų kiekis: 2240 kcal.
  • Vienos porcijos (1/8 pyrago) kalorijų kiekis: 280 kcal.

Receptui reikės:

  • Cukrus: 80 g.
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Sviestas: 90 g.
  • Šokolado drožlės: 75 g.
  • Kakava: 1 valg. šaukštas.
  • Vanilinas: 1 arbat. šaukštelis.
  • Espresso kava: 1/2 valg. šaukšto.
  • Karštas vanduo: 1/2 valg. šaukšto.
  • Migdolų miltai: 100 g.
  • Druska: 1/4 arbat. šaukštelio.

Paruošimas

  • Dideliame dubenyje išplakite cukrų su kiaušiniais iki purios masės.
  • Mažame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
  • Į ištirpintą sviestą suberkite šokolado drožles ir maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.
  • Atskirame inde sumaišykite kakavos miltelius, vaniliną, espresso kavą ir karštą vandenį iki vientisos masės.
  • Šokolado-sviesto mišinį supilkite į kiaušinių-cukraus masę ir gerai išmaišykite.
  • Įmaišykite paruoštą kakavos mišinį.
  • Suberkite migdolų miltus ir druską, išmaišykite iki vientisos masės.
  • Kepimo formą patepkite aliejumi.
  • Supilkite paruoštą tešlą į formą.
  • Įdėkite formą į įkaitintą karšto oro gruzdintuvę.
  • Kepkite 160°C temperatūroje 50 minučių.
  • Patikrinkite pyrago gatavumą mediniu pagaliuku.
  • Išėmę iš gruzdintuvės, leiskite pyragui atvėsti 30 minučių.
  • Santrauka: Šis šokoladinis Brownie pyragas yra puikus pasirinkimas ieškant skanaus ir paprasto deserto. Gaminamas karšto oro gruzdintuvėje, jis išlaiko visas klasikinio Brownie savybes – drėgną tekstūrą ir intensyvų šokolado skonį. Migdolų miltai ir espresso kava suteikia pyragui ypatingo skonio ir aromato. Receptas yra lengvai pritaikomas pagal individualius poreikius, o rezultatas nepaliks abejingų šokolado mėgėjų.

1 komentaras apie “Brownie – šokoladinis pyragas karšto oro gruzdintuvėje”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą