Močiutės trupininis pyragas su virtu kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6

Šį receptą visai netikėtai radau savo močiutės receptų užrašuose. O kaip minėjau, paskutiniu metu vis bandau įvairiausius pyragus ir desertus su kondensuotu pienu, tad tiesiog privalėjau išmėginti ir šį. Tikrai be galo paprasta paruošti ir labai skanu. Rekomenduoju pasigaminti.

O šiais pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

O dabar einame prie mano močiutės recepto gamybos. 🙂

Receptui reikės:

  • sviestas: 200 gramų
  • grietinė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • virtas kondensuotas pienas: 1 indelio

Paruošimas

  • Pradžioje sviestą ištirpink, sudėk paplaktus kiaušinius, grietinę ir išmaišyk.
  • Tada sudėk vanilinį cukrų, sodą, miltus ir užminkyk kietoką tešlą.
  • Tuomet tešlą sutarkuok per burokinę tarką arba sumalk mašinėle.
  • Tešlos trupinius paskleis ant skardos (aš dar skardą išklojau kepimo popieriumi) ir maišant iškepk orkaitėje.
  • Iškeptus, atvėsusius trupinius sumaišyk su virtu kondensuotu pienu, sudėk į formą ir palaikyk šaltai, kad sustingtų.
  • Patiek ir skanauk!


1 komentaras apie “Močiutės trupininis pyragas su virtu kondensuotu pienu”

Parašykite komentarą