Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 8
Praėjusiais metais per šventes (kadangi įrašas metų pradžioje, tai dar sunku apsiprast, kad jau tai buvo praėję metai) vykdama aplankyti savo tėvų iškepiau obuolių pyragą su kondensuotu pienu, pagal Gustavo receptą, kurį pamačiau jo TV laidoje. Oho, kaip šis pyragas jiems patiko – labai išgyrė ir, žinoma, buvo itin dėkingi, kad juos vis palepinu savo kepiniais, o ne kokiais pirktiniais. Man buvo labai gera pabūti kartu, o dar kai gauni tiek gerų žodžių…

Bet iš tiesų – šis pyragas be galo skanus, purus ir nesprangus. Ką berašyčiau, skonio Jums neperduosiu, o išsikepti rekomenduoju tai būtinai!  Paruošti šį pyragą itin lengva: tiesiog reikia viską suplakti plaktuvu ir įdėti kepti.

Be to tai dar vienas kepinys į mano mėgstamų sąrašą, o šiais jau dalinausi su Jumis:
obuolių pyragas su varške ir kondensuotu pienu;
šlapias obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
kondensuoto pieno keksas su bananais;
marmurinis kondensuoto pieno keksas;
kondensuoto pieno keksiukai su varške;
šokoladiniai keksiukai su kondensuotu pienu;
greitai pagaminami kondensuoto pieno keksiukai;

Tikrai jų bus ir dar daugiau, o dabar einame prie šio recepto. 🙂

Receptui reikės:

  • miltai: 200 gramų
  • tirpintas sviestas: 100 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • saldus sutirštintas kondensuotas pienas: 1 skardinės (385 gramų)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • obuoliai: 2-4
  • razinos ir džiovintos spanguolės: pagal skonį (nėra būtina)

Paruošimas

  • Pradžioje dubenyje plaktuvu suplak kiaušinius, supilk sutirštintą pieną bei atvėsintą sviestą.
  • Tada miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų persijok, berk žiupsnelį druskos ir per kelis kartus supilk į kiaušinių masę.
  • Tuomet viską suplak plaktuvu iki vientisos masės.
  • Įmaišyk smulkiai supjaustytus obuolius, razinas, džiovintas spanguoles (prieš tai jas nuplikyk verdančiu vandeniu).
  • Kepimo indą ištepk aliejumi ir supilk pasiruoštą masę.
  • Ant viršaus išdėliok obuolių skilteles ir dėk kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepk maždaug 40-45 minutes.
  • Pjaustyk ir skanauk!

3 komentarai apie “Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu”

Parašykite komentarą