- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 6
Neapsakomai gardus, šlapias ir purus marmurinis keksas su kondensuotu pienu! Toliau tęsiu įvairius bandymus ką skanaus galima paruošti iš kondensuoto pieno.
Jau Jums rodžiau šiuos receptus, kuriuos labai išgyrėte:
– greitas kondensuoto pieno keksas;
– kondensuoto pieno keksiukai su kremu;
– kondensuoto pieno keksiukai su varške;
– šokoladiniai keksiukai su kondensuotu pienu;
– kondensuoto pieno keksiukai su bananais;
– greitai pagaminami keksiukai su kondensuotu pienu;
Jau artimiausiu metu bandysiu daugiau kepinių ir visais, kurie tikrai nuostabiai pavyksta, dalinsiuosi su Jumis. Tad šį kartą fantastiškasis keksas!
Receptui reikės:
- minkštas sviestas: 200 gramų
- miltai: 190 gramų
- kepimo milteliai: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
- cukrus: 50 gramų
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kakava: 3 valgomųjų šaukštų
- saldintas kondensuotas pienas: dviejų trečdalių indelio
- kiaušiniai: 3
Paruošimas
- Pirmiausia cukrų, vanilinį cukrų, druską bei minkštą sviestą išplak mikseriu iki purumo (maždaug 2-3 minutes).
- Tada supilk kondensuotą pieną ir išmaišyk iki vientisos masės.
- Tuomet įmaišyk išplaktus kiaušinius.
- Padalink masę perpus.
- Miltus sumaišyk su kepimo milteliais. Padalink miltus perpus ir į vieną pusę įmaišyt kakavą.
- Suberk miltus į tešlas – su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyk.
- Kekso formą išklok su kepimo popieriumi.
- Supilk baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyk (giliau, kad susimaišytų balta ir kakavinė tešlos).
- Kepk iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
- Pjaustyk ir skanauk!
2 komentarai apie “Marmurinis keksas su kondensuotu pienu”