Marmurinis keksas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 6

Neapsakomai gardus, šlapias ir purus marmurinis keksas su kondensuotu pienu! Toliau tęsiu įvairius bandymus ką skanaus galima paruošti iš kondensuoto pieno.

Jau Jums rodžiau šiuos receptus, kuriuos labai išgyrėte:
greitas kondensuoto pieno keksas;
kondensuoto pieno keksiukai su kremu;
kondensuoto pieno keksiukai su varške;
šokoladiniai keksiukai su kondensuotu pienu;
kondensuoto pieno keksiukai su bananais;
greitai pagaminami keksiukai su kondensuotu pienu;

Jau artimiausiu metu bandysiu daugiau kepinių ir visais, kurie tikrai nuostabiai pavyksta, dalinsiuosi su Jumis. Tad šį kartą fantastiškasis keksas!

Receptui reikės:

  • minkštas sviestas: 200 gramų
  • miltai: 190 gramų
  • kepimo milteliai: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 50 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kakava: 3 valgomųjų šaukštų
  • saldintas kondensuotas pienas: dviejų trečdalių indelio
  • kiaušiniai: 3

Paruošimas

  • Pirmiausia cukrų, vanilinį cukrų, druską bei minkštą sviestą išplak mikseriu iki purumo (maždaug 2-3 minutes).
  • Tada supilk kondensuotą pieną ir išmaišyk iki vientisos masės.
  • Tuomet įmaišyk išplaktus kiaušinius.
  • Padalink masę perpus.
  • Miltus sumaišyk su kepimo milteliais. Padalink miltus perpus ir į vieną pusę įmaišyt kakavą.
  • Suberk miltus į tešlas – su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyk.
  • Kekso formą išklok su kepimo popieriumi.
  • Supilk baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyk (giliau, kad susimaišytų balta ir kakavinė tešlos).
  • Kepk iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  • Pjaustyk ir skanauk!

2 komentarai apie “Marmurinis keksas su kondensuotu pienu”

Parašykite komentarą