Kalėdinis varškės keksas su spanguolėmis

Puikus kekso pasirinkimas tiems, kurie neturi laiko arba visada pamiršta iš anksto išmirkyti džiovintus vaisius.

Apskritai šis keksas iš manęs gauna aukščiausią balą. Labai labai labai skanu, mėgaujuosi kiekvienu kąsneliu, kiekvienu trupiniu. Jis gavo aukštą įvertinimą iš mano kolegės ir jos šeimos, kuriai nunešiau nemažą dalį šio kekso. Ne tai, kad rekomenduoju išsikepti Kalėdoms, net primygtinai siūlau 🙂 pabandykite, nepasigailėsite. Ir, žinoma, tokį grožį galima nesunkiai iškepti kaip dovaną.

Ingredientai:

  • vidutinio riebumo varškė: 400 gramų;
  • kiaušiniai: 4 (vid. dydžio);
  • kambario temperatūros sviestas: 80 gramų;
  • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio;
  • cukrus: 50 gramų;
  • “Kalev” baltas šokoladas su spanguolėmis: 100 gramų;
  • šviežios spanguolės: didelės saujos (arba bruknės);
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų;
  • brendinis: 2 valgomųjų šaukštų;
  • miltai: 1 puodelio;
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio.

Paruošimas

  1. Pirmiausia sviestą gerai išsukite su saldintu sutirštintu pienu bei cukrumi, įpilkite citrinos sulčių ir brendžio, išmaišykite. Po vieną įmuškite bei išmaišykite kiaušinius. Tada šokoladą išlydykite prikaistuvyje ant silpnos ugnies, nuolatos maišydamos. Leiskite šiek tiek atvėsti (maždaug dvi minutes) nuėmusios nuo ugnies. Įmaišykite jį į sviesto masę.
  2. Tuomet varškę gerai sutrinkite elektriniu maišytuvu bei sudėkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite. Berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei išmaišykite. Nepamirškite įberti ir spanguolių.
  3. Po to tešlą supilkite į silikoninę kepimo formą (jei naudojame paprastą, prieš tai ją ištepame riebalais). Keksą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60–70 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite į jį įsmeigdamos šakutę – ji turi neaplipti tešla. Paskui išimkite pyragą. Leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje, po to padėkite maždaug 60 minučių į šaldytuvą.

Skanaukite!



Parašykite komentarą