Kalėdinė burokėlių mišrainė su obuoliais norvegiškai

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Šiandien Jums noriu parodyti labai skanią burokėlių mišrainę su obuoliais Kalėdoms, kurią dažnai ruošia norvegai. Aš ją nusižiūrėjau keliaudama po Skandinaviją pas savo draugę. Paruošimas labai paprastas, o skonis tikrai labai geras. Gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Drąsiai šiemet pamėginkite ir Jūs, tikrai nenusivilsite! 🙂

Beje šiam receptui drąsiai galite naudoti tiek keptus, tiek virtus burokėlius. Man pačiai asmeniškai yra skaniau su orkaitėje keptais burokėliais, bet pažįstu žmonių, kurie man prieštarauja ir renkasi tik virtus. Tad čia jau kiekvieno skonio reikalas kaip gaminti. 🙂

Tokia mišrainė itin tinka su mėsos kukuliukais ir kitais mėsos ar žuvies patiekalais.

Receptui reikės:

  • obuoliai: 2
  • burokėliai: 5 (išverdame arba iškepame)
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto (arba pagal skonį)
  • krienai: 1-2 arbatinių šaukštelių
  • druska
  • pipirai

Paruošimas

  • Pirmiau virtus arba keptus burokėlius supjaustyk nedideliais kubeliais.
  • Tada obuolius supjaustyk nedideliais kubeliais ir sudėk prie burokėlių.
  • Viską pagardink pagal savo skonį krienais, majonezu ir prieskoniais.
  • Patiek ir skanauk!
    patiekta burokėlių mišrainė su obuoliais
    patiekta burokėlių mišrainė su obuoliais


Parašykite komentarą