Meduolinė tešla sausainiams

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 10

Noriu visus pasveikinti su Kalėdomis ir ta proga pasidalinti pačią skaniausia meduoline tešla sausainiams. Iš jos iškepsite tikrai labai skanius Kalėdinius meduolius – sausainius. Tad drąsiai imkite receptą ir prisikepkite jų dar šiandien!

Noriu patikinti, kad pagal šį receptą ruošti meduoliai gaunasi itin skanūs ir minkšti. Tešlą naudojau kaip kepto Medaus torto lakštų, todėl šie meduoliai kiek primena medaus tortą.

Beje, gaminant itin rekomenduoju užtepti kuo daugiau glajaus, nes jo rūgštelė be galo dera su saldžiu meduoliu. Laikyti, jei nesuvalgėte, rekomenduoju sandariame inde.

Receptui reikės:

Meduolinei tešlai:
  • kiaušiniai: 2 M dydžio
  • rudasis cukrus: 130 gramų
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • medus: 100 gramų (aš visada naudoju dirbtinį šiam receptui)
  • miltai: ~500 gramų
  • prieskoniai: 3 arbatinių šaukštelių
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
Glajui:
  • kiaušinių baltymai: 1
  • cukraus pudra: 200 gramų
  • citrinos rūgštis: pagal skonį

Paruošimas

  • Meduolinė tešla: Pradžiojė į dubenį pilk išplaktus kiaušinius, dėk medų, cukrų, sviestą (arba margariną).
  • Tada dubenį dėk ant vandens garų ir maišyk, kol ištirpsta cukrus.
  • Nukėlęs nuo garų supilk actu nugesintą sodą, greitai išmaišyk.
  • Suberk prieskonius ir išmaišyk. Berk miltus, užminkyk minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Jeigu reikia, įberk dar šiek tiek miltų, bet nepadaugink.
  • Tešlą dėk maždaug 20-30 minučių į šaldytuvą.
  • Po to iškočiok maždaug 0,5 centimetro lakštą ir išspausk meduolius.
  • Dėk į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5 minutes, kol meduoliai pakils ir gražiai paruduos.
  • Išspausk iškarto visus meduolius, nes jie kepa labai greitai, kad tikrai nespėsi kočioti tešlos, jeigu lauksi, kol kepa viena skarda.
  • Glajus: Cukraus pudrą, kiaušinio baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišyk mediniu šaukštu, kol išgausi vientisą glajų. Jeigu gaunamas gajus itin skystas – įberk dar šiek tek pudros. Jeigu kiek per tirštas – įpilk šiek tiek vandens.
  • Pilk glajų į konditerinį maišelį ir dekoruok meduolius pagal savo fantaziją. Skanauk!


Parašykite komentarą