Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su uogų padažu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 3
Ir kas pasakys, kad eilinės dienos vakarienė negali būti šventinė ir prabangi tarsime aukštos klasės restorane? O tam tik reikia skaniai pasiruošti anties krūtinėlę. Ką padaryti tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Pamenu, kad seniau mane baugino ir gąsdino idėja ruošti anties krūtinėlę, nes vis bijojau ją sugadinti ir netinkamai paruošti. Bet galiausiai vieną dieną prisiruošiau, susikaupiau ir pagaminau generalinę repeticiją. Ir pavyko tobulai. Nuo tos dienos šeimoje dažnai susilaukiu ruošti būtent šį patiekalą. O šiandien drąsiai dalinuosi šiuo receptu ir su Jumis. Mėginkite!

Receptui reikės:

  • antienos krūtinėlės su oda: ~600 gramų
  • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
  • šaldytų vyšnių be kauliukų: 1 saujos
  • spanguolių: 1 saujos
  • aviečių: 1 saujos
  • tamsaus romo: 1 valgomojo ašukšto
  • vištienos sultinio: 4 valgomųjų šaukštų
  • balzamiko kremo/acto: 1 valgomojo šaukšto
  • medaus: 1 valgomojo šaukšto
  • druskos: pagal skonį
  • pipirų: žiupsnio

Paruošimas

  • Pirmiausia anties krūtinėlės odą įpjauk aštriu peiliu tarsi darytum rombus.
  • Pabarstyk druska ir pipirais. Palik pasimarinuoti maždaug pusvalandį.
  • Po to keptuvėje ištirpink sviestą.
  • Dėk krūtinėlę į keptuvę odele žemyn ir kepk maždaug 7 minutes, nevartydamas. Per tą laiką, odelė gražiai apskrus ir išbėgs visi riebaliukai.
  • Tuomet krūtinėlę apversk ir kepk dar 5 minutes.
  • Iškepusią anties krūtinėlę suvyniok į foliją ir leisk “pailsėti”. Šitaip krūtinėlė tampa minkštesnė ir sultingesnė, nes susigeria visos sultys.
  • Uogų padažas prie antienos: Keptuvėje, kurioje kepė antienos krūtinėlė, palik maždaug du valgomuosius šaukštus riebalų (kitus atidėk į šalį ir galėsi jais paskaninti keptas bulves, gi visi žinome, kad orkaitėje keptos bulvė su ančių arba žąsų riebalais yra pačios tobuliausios).
  • Tada į riebalus supilk romą ir pakaitink, kol alkoholis išgaruos.
  • Supilk vištienos sultinį, balzamiką ir dėk medų. Padažą pakaitink maždaug 5 minutes arba šiek tiek daugiau, kol jis pradės tirštėti ir gausis reikiamos konsistencijos.
  • Tuomet suberk uogas ir pakaitink dar kelias minutes.
  • Pagardink druska. Ragauk ar nieko netrūksta.
  • Anties krūtinėlę supjaustyk ir patiek su uogų padažu. Skanauk!

1 komentaras apie “Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su uogų padažu”

Parašykite komentarą