Antienos filė didkepsnis su karamelizuotais apelsinais ir apelsininiu padažu

Antienos filė didkepsnis su karamelizuotais apelsinais ir apelsininiu padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Antienos filė su apelsininiu padažu yra klasikinis patiekalas, derinantis sodrų antienos skonį su gaiviu apelsinų saldumu. Šis derinys ypač populiarus Prancūzijos virtuvėje, tačiau mėgstamas ir Lietuvoje. Antienos mėsa yra turtinga baltymais ir geležimi, o apelsinai suteikia vitaminų bei antioksidantų. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai. Galimos ingredientų … Skaityti toliau

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Moliūgų sriuba yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik sušildo vėsiais rudens ir žiemos vakarais, bet ir suteikia jaukumo bei sotumo pojūtį. Šiame recepte tradicinė trinta moliūgų sriuba praturtinama karštai rūkytomis antienos lazdelėmis, kurios suteikia subtilų dūmo skonį, o grietinėlė – kreminę tekstūrą. Toks derinys neabejotinai pradžiugins jūsų skonio … Skaityti toliau

Grikių košė su antiena

Grikių košė su antiena

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Grikių košė yra vienas vertingiausių ir sveikiausių produktų, turtingas baltymų, skaidulų bei įvairių mineralų, tokių kaip varis, magnis ir manganas. Grikiai yra puikus B grupės vitaminų šaltinis, kurie itin svarbūs energijos gamybai ir nervų sistemos veiklai. Grikiai taip pat yra glitimo neturintis produktas, todėl puikiai tinka tiems, kurie vengia arba … Skaityti toliau

Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais

Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais yra unikalus patiekalas, kuris ne tik džiugina gomurį, bet ir yra labai naudingas sveikatai. Pagrindinis šios sriubos ingredientas – rauginti agurkai, pasižymintys daugybe naudingų medžiagų, kaip antai probiotikai, kurie padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Rauginti agurkai taip pat yra puikus vitamino C, kuris stiprina … Skaityti toliau

Traški antiena su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Traški antiena su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Antiena yra puikus baltymų, omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis. Šiame recepte traški antiena derinama su saldžiarūgštėmis daržovėmis, kurios praturtina patiekalą skoniais ir vitaminų gausa. Antiena padeda palaikyti sveiką širdį ir stiprina imuninę sistemą, o daržovės, tokios kaip morkos ir cukinija, suteikia patiekalui vitaminų A, C ir K, svarbių odos, … Skaityti toliau

Tortilijų užkandis su karšto rūkymo antienos filė, daržovėmis ir feta

Tortilijų užkandis su karšto rūkymo antienos filė, daržovėmis ir feta

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Tortilijų užkandis su karšto rūkymo antienos filė, daržovėmis ir feta yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sotumo ir gaivumo viename patiekale. Antiena yra vertingas baltymų šaltinis, turintis mažai sočiųjų riebalų, o rūkymo procesas suteikia subtilų, intensyvų skonį. Šis patiekalas ne tik lengvai ir greitai paruošiamas, bet ir turtingas svarbiomis maistinėmis … Skaityti toliau

Moliūgų blynai su antienos filė ir graikiško jogurto padažu

Moliūgų blynai su antienos filė ir graikiško jogurto padažu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 3 Moliūgų blynai su antienos filė ir graikiško jogurto padažu yra puikus patiekalas, derinantis ne tik unikalų skonį, bet ir vertingas maistines medžiagas. Moliūgai, pagrindinis šio recepto ingredientas, yra labai svarbūs žmogaus sveikatai. Jie turi daug skaidulų, kurios padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą, taip pat yra puikus antioksidantų, ypač beta-karotino, šaltinis, … Skaityti toliau

Ančių širdelių iešmeliai su paprikomis, kepti orkaitėje

Ančių širdelių iešmeliai su paprikomis, kepti orkaitėje

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 3 Ančių širdelės – tai itin maistingas ir dažnai nepelnytai pamirštas subproduktas, kuriame gausu baltymų, vitaminų ir mineralų. Ančių širdelės yra puikus geležies, cinko, vitamino B12 šaltinis, o šie elementai yra svarbūs mūsų organizmo imuninei sistemai, kraujo gamybai ir energijos lygio palaikymui. Subproduktai, tokie kaip ančių širdelės, dažnai … Skaityti toliau

Antienos sriuba su pupomis ir makaronais

Antienos sriuba su pupomis ir makaronais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Antiena yra vienas iš turtingiausių baltymų šaltinių, kuris padeda palaikyti sveikus raumenis ir imuninę sistemą. Baltymai yra būtini organizmo audinių atstatymui, o antienoje taip pat yra gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, kurios prisideda prie sveiko širdies ir kraujagyslių sistemos funkcionavimo. Ši sriuba su antiena, pupomis ir makaronais yra puikus … Skaityti toliau

Salotų laiveliai su rūkyta antienos filė ir vyšniniais pomidorais

Salotų laiveliai su rūkyta antienos filė ir vyšniniais pomidorais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 “Salotų laiveliai su rūkyta antienos filė ir vyšniniais pomidorais” – tai ne tik gaivus ir skanus užkandis, bet ir puikus pasirinkimas tiems, kurie rūpinasi sveika mityba ir nori subalansuoti baltymus, daržoves ir sveikus riebalus viename patiekale. Pagrindinis šio recepto ingredientas – rūkyta antienos filė – yra vertingas baltymų šaltinis, kuriame … Skaityti toliau

Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais

Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 “Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais” – tai unikalus ir spalvingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia sodrų antienos skonį su gaiviais citrusiniais apelsinais, suteikiant harmonijos ir skonio pusiausvyrą. Antiena – tai ne tik delikatesinė mėsa, bet ir puikus baltymų, geležies bei B … Skaityti toliau

Troškinti ančių skrandukai garstyčių padaže su bulvių – moliūgų piurė

Troškinti ančių skrandukai garstyčių padaže su bulvių – moliūgų piurė

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Per pastaruosius metus galiu drąsiai pasakyti, kad mūsų šeima labai pamėgo įvairiausius subproduktus. Kartas nuo karto juos pasirenkame pietums arba vakarienei, kad pavalgytume skaniai ir sočiai. Štai ir vakar dienos troškinau antienos skrandukus su grietinėle ir patiekiau juos su daržovių piurė. Drąsiai galiu pasakyti – patiekalas labai pavykęs. Rekomenduoju jį … Skaityti toliau

Saldžiarūgštis antienos troškinys su morkomis

Saldžiarūgštis antienos troškinys su morkomis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Mes su šeima tikrai labai mėgstame pačius įvairiausius troškinius. O toks saldžiarūgštis troškinys su morkomis apskritai yra vienas iš pačių mėgstamiausių. Padažas tiesiog idealiai tinka prie paukštienos. Taip pat prie įvairiausių paukštienos patiekalų aš visada mėgstu ruošti ryžius su žirneliais, nes su jais man mėsa būna pati skaniausia. Beje, šį … Skaityti toliau

Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su uogų padažu

Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su uogų padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Ir kas pasakys, kad eilinės dienos vakarienė negali būti šventinė ir prabangi tarsime aukštos klasės restorane? O tam tik reikia skaniai pasiruošti anties krūtinėlę. Ką padaryti tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Pamenu, kad seniau mane baugino ir gąsdino idėja ruošti anties krūtinėlę, nes vis bijojau ją … Skaityti toliau

Įdaryta antis – kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje – rankovėje

Įdaryta antis - kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje - rankovėje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 150 min Porcijos: 4 Atrodo visai neseniai prabėgo Velykos ir dar nespėjau pasidalinti visais receptais, kuriuos gaminau per jas. Šį kartą orkaitėje (rankovėje) kepiau įdarytą antį su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais. Jau keli metai iš eilės kepu tokią antį tiek Velykoms, tiek Kalėdoms, nes ji mums niekaip neatsibosta, nes fantastiškai … Skaityti toliau

Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su morkomis apelsinų-pasiflorų padaže

Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su morkomis apelsinų-pasiflorų padaže

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Anties krūtinėlė, iškepta keptuvėje su morkomis, fantastiškame apelsinų-pasiflorų padaže – be galo tobulas derinys, išgrynintas skonis, nedaug ingredientų, paprastai, bet išmoningai, priverčia pasijausti tarsi prabangiame restorane. Aš Jums garantuoju, kad kartą paragavę šio patiekalo, norėsite gaminti jį daug dažniau. Nuo tos dienos kai atradau šį receptą, tai jis man tapo … Skaityti toliau