Įdaryta antis – kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje – rankovėje

Įdaryta antis - kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje - rankovėje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 150 min Porcijos: 4 Atrodo visai neseniai prabėgo Velykos ir dar nespėjau pasidalinti visais receptais, kuriuos gaminau per jas. Šį kartą orkaitėje (rankovėje) kepiau įdarytą antį su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais. Jau keli metai iš eilės kepu tokią antį tiek Velykoms, tiek Kalėdoms, nes ji mums niekaip neatsibosta, nes fantastiškai … Skaityti toliau

Kalėdinė antis su apelsinais ir obuoliais

Labai skani Kalėdinė antis su apelsinais

Pasak legendos, antis su apelsinais atsirado dėka italės Catherine de Medici, kuri ištekėjo už Prancūzijos karaliaus. Kad išvengtų nostalgijos tėvynei ir pažįstamiems patiekalams, mergina rūmų virtuvės šefams ruošti atsinešė itališkų kulinarinių knygų, todėl minėtasis patiekalas tapo prancūzų virtuvės klasika. Antienos mėsa puikiai dera su saldžiarūgščiais vaisiais, todėl receptą patobulinome ir antį su apelsinais bei obuoliais … Skaityti toliau