Perlinių kruopų košė

Perlinių kruopų košė

Kiek pamenu visi dietologai rekomenduoja košę valgyti rytais. Angliavandeniai, energija visai dienai, graži oda ir t.t. Kai praeitą rudenį teko ilgokai pagulėti ligoninėje, o po to sanatorijoje, tai košių atsivalgiau visam likusiam gyvenimui. Bent jau man taip atrodė. Nors tiesą pasakius nelabai aš jas ir mėgstu, ypač saldžias, virtas piene, o jeigu ji avižų ir … Skaityti toliau

Sriuba su voveraitėmis

Sriuba su voveraitėmis

Ši sriuba yra man pati skaniausia, nes labai mėgstu grybus. Kiekvieną rudenį ją verdu su plačia šypsena veide. Man patinka šią sriubą pabalinti su grietinėle, nes ji labai tinka su voveraitėmis. Bet kas nemėgsta tokios – gali tiesiog nepilti grietinėlės. Sriubą viriau 4l puode, tai drąsiai galite keisti kiekius. Ingredientai: 300-400 g voveraičių; 100 g … Skaityti toliau

Kiek virti kiaulės ausis?

Kaip ir kiek laiko reikia virti kiaulės ausis?

Virtos kiaulienos ausys – įdomus, skanus ir maistingas patiekalas. Ko gero yra daug šio patiekalo mėgėjų. Tačiau ne visi žino, kaip tinkamai virti kiaulės ausis, kad jos būtų skanios. Verdant kiaulių ausis reikia atsižvelgti į kai kurias paslaptis, gudrybes ir jų paruošimo ypatybes. Mūsų patarimai padės išvirti skanias kiaulių ausis. Kiek laiko virti kiaulės ausis? … Skaityti toliau

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais. Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto); Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais; Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.; Krapai – šiek tiek. Ruošiame sultinį: Vanduo – 2 l + 2 l; Jautiena su kaulu – … Skaityti toliau

Makaronai su sūriu ir faršu

Makaronų receptas su sūriu ir faršu

Tai mano pauglystės laikų receptas, kuris nepabosta iki šiol! Man jį gamindavo ir močiutė ir mama ir pati, kai išalkdavau! Tikriausiai visi jau žinote šį paprastą receptą, bet jis tikrai vertas priminimo. Visada gelbėja , kai norisi pavalgyti sočiai ir skaniai. Ingredientai: 300 g mėgstamo faršo (aš naudojau kalakutienos); 250 g makaronų; 100 g mėgstamo … Skaityti toliau

Vištienos sultinys su makaronais

Vištienos sultinio su makaronais receptas

Paprastas vištienos sultinys yra lengviausias ir dietiškiausias iš visų galimų. Nenuostabu, kad toks sultinys išgelbsti net tada, kai jaučiatės blogai. Į vištienos sultinį verta įdėti šiek tiek daržovių ir makaronų – ir visavertė sriuba yra paruošta. Paruošimo laikas: 40 min. Porcijos: 2 asmenims Ingredientai: Vištienos filė – 1 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – … Skaityti toliau

Pomidorinė lapinio kopūsto sriuba su avinžirniais ir kalakutienos kukuliukais

Pomidorinė lapinio kopūsto sriuba su avinžirniais ir kalakutienos kukuliukais

Šią sriubą verdu gan dažnai, žiemą į ją nededu lapinio kopūsto – bet vasarą kai jo gausu mano darže visada įdedu! Man labai patinka šioje sriuboje avinžirniai jie puikiai dera su kalakutienos faršu. Kaip jau pastebėjote aš dažniausiai renkuosi kalakutienos faršą, nes nelabai mėgstu kitokio – jūs galite naudoti kokį tik noritę faršą – bet … Skaityti toliau

Balandėliai su bulguru

Balandėlių receptas su bulguru

Gyvendama Turkijoje, beveik kas savaitę išgirstu, kad kažkas nemėgsta kopūstų, tačiau vis dažniau pastebiu prekybos centruose prie paruošto maisto skyriaus didžiulius dubenius tokių suktinukų arba lahana sarmasi. Nuo tradiciškų Lietuvoje mėgstamu balandėlių skiriasi tik tuo, kad jie yra be mėsos ir dažnai priskiriami zeytinyağlı patiekalams, o tai reiškia jie yra gaminami su gausiu kiekiu alyvuogių … Skaityti toliau

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Nors vieno puodo makaronai buvo visiška naujiena mano virtuvėje, tačiau jie iš karto užkariavo mano ir mano žmonos širdis. Niekada net negalėjau pagalvoti, kad makaronus galima pasigaminti taip paprastai. O kas svarbiausia, kad nepagalvočiau, kad galima gauti tokį nuostabų  ir kreminį padažą net nenaudojant papildomų puodų ar keptuvių. Jus tiesiog sumetate viską į vieną puodą … Skaityti toliau