Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu

Sumuštinis su avokadu ir kiaušiniu

Mano mėgstamiausi kasdieniai pusryčiai – sumuštinis su avokadu ir kiaušiniu. Paruošiama per kelias minutes, labai sveika ir skanu, be to, puikiai atrodo. Jei jūsų šeima taip pat mėgsta kiaušinienę ryte, būtinai išbandykite sumuštinius su kiaušiniais ir avokadais! Avokadas – vienas populiariausių pastarųjų metų produktų, kuris patiekiamas pusryčiams, naudojamas kaip užkandis. Vaisiaus populiarumą paaiškina ne tik … Skaityti toliau

Kiek virti kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti kiaušinius

Tobulų kiaušinių virimo paslaptis yra ne tik laike, tačiau ir kitose detalėse. Pirmiausia, nevalia kiaušinių dėti virti iškarto išimtų iš šaldytuvo. Taip padarius beveik garantuotai kiaušinį lupant dalis baltymo liks prilipusi prie lukšto.

Patarimai verdant kiaušinius

Verdant kiaušinius reikia atsiminti keletą patarimų
Verdant kiaušinius reikia atsiminti keletą patarimų:
  • Jei yra galimybė, geriausia anksčiau išimti kiaušinius iš šaldytuvo ir leisti sušilti iki kambario temperatūros.
  • Nuplaukite juos prieš dėdami į puodą;
  • Vandenį reikia pasūdyti (1 litras vandens – 1 valgomasis šaukštas druskos). Tokiu atveju net įskilęs kiaušinis neištekės.
  • Kiaušinius panardinkite tik į šaltą vandenį. Nuleistas į verdantį vandenį, kiaušinis gali įskilti ir ištekėti baltymai;
  • Verdant, kiaušiniai turi būti visiškai apsemti vandeniu;
  • Kiaušinius virkite ant silpnos ugnies;
  • Išvirus kiaušinius užpilame šaltu vandeniu;

Kiek virti kiaušinius?

Kiaušinio skystumas ar kietumas priklauso nuo to, kiek laiko verda kiaušinis:

  • 2-3 min – itin minkšti
  • 4 min – minkšti
  • 5 min – vidutiniai
  • 8 min – kieti
  • 10 min – itin kieti

Kaip virti kiaušinius?

Kiaušinius reikėtų dėti į kambario temperatūros vandenį ir virti ant vidutinės ugnies. Tuomet yra mažiausiai šansų, jog jie skils virimo metu. Įdėjus į karštą vandenį ar ant itin stiprios ugnies, didesnė tikimybė, jog kiaušiniai skils. Vandeniui užvirus, primažinkite ugnį, jog vanduo vos vos kunkuliuotų.

Kaip išvirti skystą kiaušinį?

Minkštai virtų kiaušinių tryniai yra skysti, o baltymai ne iki galo sutirštėja. Taip pat galite švelniai pradurti apvalkalą ties buku galu, tik nelieskite viduje esančios plėvelės.

  1. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jo lygis būtų 2-3 centimetrais aukščiau už kiaušinius.
  2. Lengvai pasūdykite.
  3. Užvirinkite ant vidutinės ugnies.
  4. Nedelsdami išjunkite viryklę, uždenkite puodą dangčiu ir palikite kiaušinius viduje 1¹⁄2–2 minutėms.

Kiaušinių virimas

Kiek virti anties kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti anties kiaušinius

Anties kiaušinius kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. Tada kiaušinius įdėkite į puodą su šaltu vandeniu  ir virkite mažiausiai 15 minučių (kietai virti), 7–8 minutes (minkštai virti). Kaip išvirti ančių kiaušinius Anties kiaušiniai yra beveik dvigubai didesni nei vištos kiaušiniai ir skiriasi specifiniu skoniu. Anties kiaušinius galite išvirti įprastame puode. Prieš virdami ančių kiaušinius, juos reikia … Skaityti toliau

Kiek virti žąsų kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti žąsų kiaušinius

Kiek virti žąsų kiaušinius? Kaip virti žąsų kiaušinius? Žąsų kiaušiniai yra gana dideli – jie 2-3 kartus didesni už vištos kiaušinius ir 8-10 kartus už putpelių kiaušinius. Jų kaina taip pat yra didesnė nei kitų rūšių kiaušinių. Be to, jie turi daug kalorijų. Jei vištienos kiaušiniuose yra apie 150 kcal, žąsų kiaušiniuose yra 200. Žąsų … Skaityti toliau

Kiaušinių dažymas kopūstais

naturalus kiausiniu dazymas kopustais

Ar kada galėjote pagalvoti, kad galite Velykų kiaušinius, nudažyti natūralia mėlyna spalva raudonaisiais kopūstais? Šiandien aš jums parodysiu, kaip tiksliai Velykoms dažyti kiaušinius kopūstais. Tai labai paprasta! Natūraliai dažyti kiaušiniai yra tiesiog nuostabūs. Priklausomai nuo to, kiek laiko paliekate kiaušinius mišinyje, gausite daugybę mėlynos spalvos atspalvių, nuo šviesiai šviesiai mėlynos iki pat gražios indigo spalvos. … Skaityti toliau