Naminiai varškės sūreliai

Naminių varškės sūrelių receptas

Varškės sūrelius geriausia gaminti namuose, kad 100 procentų įsitikintumėte, jog juose nėra kenksmingų ingredientų, tokių kaip skonių stipriklių ar tirštiklių. Daugelis žmonių mano, kad varškės sūrelių gaminimas namuose yra sunkus ir varginantis procesas. Bet taip tikrai nėra. Ingredientai: 0,4 kg varškės; 40 g sviesto; 40 g cukraus pudros; 1 a.š. vanilės ekstrakto arba 0,5 a.š. … Skaityti toliau

Kaip užšaldyti voveraites?

Voveraitės yra puikūs grybai. Nėra nieko skanesnio už keptas voveraites su bulvėmis. Didžiulis šių grybų pliusas yra tas, kad voveraitės labai retai būna sukirmijusios, todėl jas labai lengva pririnkti. Jei jums pavyko miške surinkti nemažą voveraičių derlių arba jums pasisekė įsigyti daug voveraičių turguje, galite ne tik pasimėgauti šiais grybais šiandien, bet ir užšaldyti žiemai. … Skaityti toliau

Kaip šaldyti braškes?

Kaip ir kiek laiko reikia šaldyti braškes

Prieš užšaldant braškes, pirmiausia reikia atsargiai nuplauti. Didesnes braškes galima perpjauti pusiau. Tada atsargiai išdėliojame, kad nesusitraiškytų ir išdžiovinti, kad neliktu vandens ant paviršiaus. Nelaikykite braškių ilgai vandenyje, nes praras skonį ir naudingas medžiagas.

Patarimai šaldant braškes

Braškės yra gležnos ir gana kaprizingos uogos. Šaldant braškes reikia atsiminti keletą taisyklių:

  • Braškes geriau užšaldyti iškart po derliaus nuėmimo (2-3 val.).
  • Prieš šaldant naminių braškių patartina neplauti. Nusipirktą teks nuplauti, tačiau tai daryti reikia labai atsargiai. Neplaukite braškių kiaurasamtyje po tekančiu vandeniu, galite jas sugadinti.
  • Geriau šaldyti vėlyvųjų ar remontantinių veislių braškes, nes jos ilgiau bus šviežios. Prieš šaldant braškių nereikia barstyti cukrumi, nes vaikas turi pajusti natūralų uogų skonį.
  • Jei ketinate šaldyti visas braškes, nenupjaukite kotelių. Be kotelių braškės „plauks“, greitai išskirs sultis.
  • Šaldykite visiškai sausas uogas.
  • Braškes geriausia šaldyti plastikiniuose induose: indeliuose ar šaldymo maišeliuose.
  • Uogos nepakenčia pakartotinio užšaldymo. Todėl iš karto supakuokite braškes dalimis. Padarykite tokias porcijas, kad porciją panaudotumėte vienu kartu.

Kaip šaldyti braškes žiemai?

Šaldytos braškės
Šaldytos braškės žiemai

Išdėliokite braškes ant kepimo popieriaus, bet geriau ant lentelės, kad jos nesiliestų, ir padėkite į šaldiklį ar šaldytuvo kamerą. Palikite ten, kol sušals iki kietumo. O tada sušalusias braškes sudėkite į sandarius maišelius ar plastikinius indus ir palikite šaldiklyje, tik ne ilgiau kaip 12 mėnesių. Braškės pilnai atšyla per 2-3 valandas.

Kokių braškių nedera šaldyti?

Tik šviežios braškės yra ne tik vitaminų, bet ir kitų organizmui reikalingų medžiagų šaltinis. Kuo ilgiau išlaikyta braškė, tuo mažiau ji jų turi. Geros kokybės braškė tiesiog kvepia joms būdingu kvapu, paragavus skonis būna ryškus, būdingas uogai. Šaldymui netinka uogos su raukšle (raukšlė – tai pačios uogos augant užgydytas jos sužeidimas), „išbertos“ įvairiomis dėmelėmis ar puvinio pažeistos, patežusios, praradusios savo natūralų blizgesį. Netinka šaldyti ir tų braškių, kurias nusipirkę ar priskine kelias dienas laikėte šaldytuve.

Kaip užšaldyti bananus?

Kaip užšaldyti bananus?

Jei atsitiko taip, kad parduotuvėje nusipirkote daug bananų, o jie ne itin aktyviai valgomi ir yra tikimybė, kad jie gali pradėti gesti, tuomet yra išeitis. Bananus galima užšaldyti.

Kaip užšaldyti rabarbarus?

Rabarbarai yra daržovės, kurios aktyviai naudojamos pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje. Šiuo laikotarpiu namų šeimininkės stengiasi kuo daugiau jo naudoti patiekaluose, nes rabarbarai turi originalų gaivų rūgštų skonį ir juose yra organinių rūgščių, vitaminų ir mineralų. Pyragai, kompotai, uogienės, vynas, apkepai, želė ir desertai – visur rabarbarai jaučiasi puikiai. Bet rabarbarų sezonas baigiasi pakankamai greitai. … Skaityti toliau

Kaip šaldyti kazlėkus?

Kaip užšaldyti virtus, keptus kazlėkus žiemai

Kazlėkai yra puikūs miško grybai. Šie grybai miške auga ištisomis šeimomis, todėl, radę kelis kazlėkus, nedelsdami gerai apžiūrėkite netoliese esančias vietas ir pamatysite, kiek aplinkui yra kazlėkų. Atitinkamai jūs iš miško atkeliausite namo su dideliu kazlėkų laimikiu ir iškart kyla klausimas, kaip juos perdirbti? Kazlėkus perdirbti reikia per 3-4 valandas po grybų surinkimo. Galite juos … Skaityti toliau

Kaip šaldyti agurkus?

Kaip užšaldyti agurkus žiemai

Agurkai yra labai populiari daržovė. Jei šeima agurkus augina savo sklype, jie žino, kad ateina momentas, kai agurkus reikia marinuoti, rauginti ar iš jų ruošti salotas. Ką daryti, kai visko jau žiemai priruošta o agurkai vis dar duoda derlių. Kyla klausimas: Ar įmanoma užšaldyti agurkus žiemai? Ir nors prekybos centruose agurkai parduodami ištisus metus, jų … Skaityti toliau

Kaip užšaldyti obuolius?

Kaip užšaldyti obuolius žiemai

Šaldymas yra geriausias paruošimo būdas siekiant išsaugoti visas naudingas daržovių, vaisių ar uogų savybes. Pasirodo, jūs netgi galite užšaldyti obuolius. Tai bus naudinga, jei šaldiklyje turite daug laisvos vietos ir daug naminių obuolių, kuriuos reikia kažkaip perdirbti. Šaldytus obuolius galite naudoti įvairiai: iš jų galite virti kompotą, naudoti pyragams ir varškės apkepams kepti, gaminti saldų … Skaityti toliau

Kaip šaldyti grybus?

Kaip saldyti grybus namie

Dirbtiniu būdu išauginti grybai – pievagrybiai ir kreivabudės – patys vertingiausi. Jauni pievagrybiai lenktomis kepurėlėmis arba šiek tiek ūgtelėję yra baltomis kepurėlėmis, senesni grybai būna šiek tiek rausvos arba rusvos spalvos. Kreivabudės – balsvi, pilki arba žalsvi piltuvėlio formos valgomi grybai. Miško grybai sudaro tik dešimtadalį visų pasaulyje valgomų grybų. Grybauti visada patariama miško gilumoje, … Skaityti toliau

Kaip šaldyti žirnius?

Kaip ir kiek laiko reikia šaldyti žirnius

Kaip ir visos šaldomos daržovės tai ir žirniai turi būti neperaugę arba kitaip tariant arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant žirniai yra išlukštenami, perrenkami ir švariai nuplaunami. Kaip ir visos daržovės taip ir žirniai prieš užšaldant yra dedami į verdanti vandenį 2-3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada … Skaityti toliau

Kaip šaldyti briuselio kopūstus?

Kaip ir kiek laiko reikia šaldyti briuselio kopūstus

Kaip ir visos šaldomos daržovės taip ir Briuselio kopūstai turi būti arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant Briuselio kopūstus reikia švariai nuplauti, truputi pasūdytame vandenyje. Kaip ir visas daržoves taip ir Briuselio kopūstus, prieš užšaldant reikia įdėti į verdanti vandenį 3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada dedami … Skaityti toliau