Kaip ir visos šaldomos daržovės taip ir Briuselio kopūstai turi būti arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant Briuselio kopūstus reikia švariai nuplauti, truputi pasūdytame vandenyje. Kaip ir visas daržoves taip ir Briuselio kopūstus, prieš užšaldant reikia įdėti į verdanti vandenį 3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada dedami į kartonines ar plastmasines dėžutes ir šaldomi šaldymo kamerose. Sušaldyti Briuselio kopūstai sudedami į plastikinius maišelius, kurie yra nepralaidūs orui ir laikomos šaldytuvo kameroje.
Šaldytus Briuselio kopūstus galima laikyti 12 mėnesių. Ilgiau laikant sušaldytus Briuselio kopūstus, sumažėja jose esančių vertingų medžiagų kiekis.
Šaldytos daržovės išverda 2–3 kartus greičiau nei šviežios.
Briuselio kopūstų šaldymas:
Ingredientai:
- Vanduo;
- Briuselio kopūstai;
- Druska.
Mums reikės:
- Puodo;
- Dubens;
- Kiaurasamčio;
- Peilio;
- Šaldymo maišelių.
Paruošimas:
- Apžiūrėkite kopūstų galvutes. Pašalinkite pažeistus lapus. Nupjaukite kotelių pagrindą.
- Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Užvirkite pasūdyta vandenį ir dalimis 2-3 minutes pavirkite kopūstus.
- Kiaurasamčiu ištraukite kopūstus ir nedelsdami įdėkite juos į dubenį su lediniu vandeniu. Palikite 2 minutėms.
- Nupilkite vandenį. Išdžiovinkite kopūstus.
- Išdėkyte briuselio kopūstų galvutes vienu sluoksniu ant padėklo ar plokščio dubenėlio ir užšaldykite 1 valandai.
- Sušalusius kopūstus dalimis padalykite į šaldymo maišelius. Kiek įmanoma, pašalinkite orą iš maišelių ir kopūstai paruošti keliauti į šaldiklį.