Šaldytos daržovės
Būtent šaldymas yra vienas efektyviausių, patogiausių bei greičiausių būdų, padedančių išsaugoti daržovių skonį bei maistines savybes ilgesnį laiką. Tam, kad daržovės būtų paruoštos tinkamai, svarbu žinoti keletą gudrybių.
Kaip šaldyti morkas?
Pagal karotino kiekį, morkos lenkia beveik visus vaisius ir daržoves. Ir tuo pačiu morkos yra labai prieinama daržovė.
Kaip užšaldyti rabarbarus?
Rabarbarai yra daržovės, kurios aktyviai naudojamos pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje. Šiuo laikotarpiu namų šeimininkės stengiasi kuo daugiau jo naudoti patiekaluose, nes rabarbarai turi originalų gaivų rūgštų skonį ir juose yra organinių rūgščių, vitaminų ir mineralų. Pyragai, kompotai, uogienės, vynas, apkepai, želė ir desertai – visur rabarbarai jaučiasi puikiai. Bet rabarbarų sezonas baigiasi pakankamai greitai. … Skaityti toliau
Kaip šaldyti agurkus?
Agurkai yra labai populiari daržovė. Jei šeima agurkus augina savo sklype, jie žino, kad ateina momentas, kai agurkus reikia marinuoti, rauginti ar iš jų ruošti salotas. Ką daryti, kai visko jau žiemai priruošta o agurkai vis dar duoda derlių. Kyla klausimas: Ar įmanoma užšaldyti agurkus žiemai? Ir nors prekybos centruose agurkai parduodami ištisus metus, jų … Skaityti toliau
Kaip šaldyti žirnius?
Kaip ir visos šaldomos daržovės tai ir žirniai turi būti neperaugę arba kitaip tariant arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant žirniai yra išlukštenami, perrenkami ir švariai nuplaunami. Kaip ir visos daržovės taip ir žirniai prieš užšaldant yra dedami į verdanti vandenį 2-3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada … Skaityti toliau
Kaip šaldyti briuselio kopūstus?
Kaip ir visos šaldomos daržovės taip ir Briuselio kopūstai turi būti arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant Briuselio kopūstus reikia švariai nuplauti, truputi pasūdytame vandenyje. Kaip ir visas daržoves taip ir Briuselio kopūstus, prieš užšaldant reikia įdėti į verdanti vandenį 3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada dedami … Skaityti toliau