Kaip užšaldyti rabarbarus?

Rabarbarai yra daržovės, kurios aktyviai naudojamos pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje. Šiuo laikotarpiu namų šeimininkės stengiasi kuo daugiau jo naudoti patiekaluose, nes rabarbarai turi originalų gaivų rūgštų skonį ir juose yra organinių rūgščių, vitaminų ir mineralų. Pyragai, kompotai, uogienės, vynas, apkepai, želė ir desertai – visur rabarbarai jaučiasi puikiai. Bet rabarbarų sezonas baigiasi pakankamai greitai. … Skaityti toliau

Kaip šaldyti agurkus?

Kaip užšaldyti agurkus žiemai

Agurkai yra labai populiari daržovė. Jei šeima agurkus augina savo sklype, jie žino, kad ateina momentas, kai agurkus reikia marinuoti, rauginti ar iš jų ruošti salotas. Ką daryti, kai visko jau žiemai priruošta o agurkai vis dar duoda derlių. Kyla klausimas: Ar įmanoma užšaldyti agurkus žiemai? Ir nors prekybos centruose agurkai parduodami ištisus metus, jų … Skaityti toliau

Kaip šaldyti žirnius?

Kaip ir kiek laiko reikia šaldyti žirnius

Kaip ir visos šaldomos daržovės tai ir žirniai turi būti neperaugę arba kitaip tariant arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant žirniai yra išlukštenami, perrenkami ir švariai nuplaunami. Kaip ir visos daržovės taip ir žirniai prieš užšaldant yra dedami į verdanti vandenį 2-3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada … Skaityti toliau

Kaip šaldyti briuselio kopūstus?

Kaip ir kiek laiko reikia šaldyti briuselio kopūstus

Kaip ir visos šaldomos daržovės taip ir Briuselio kopūstai turi būti arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant Briuselio kopūstus reikia švariai nuplauti, truputi pasūdytame vandenyje. Kaip ir visas daržoves taip ir Briuselio kopūstus, prieš užšaldant reikia įdėti į verdanti vandenį 3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada dedami … Skaityti toliau