Rabarbarai yra daržovės, kurios aktyviai naudojamos pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje. Šiuo laikotarpiu namų šeimininkės stengiasi kuo daugiau jo naudoti patiekaluose, nes rabarbarai turi originalų gaivų rūgštų skonį ir juose yra organinių rūgščių, vitaminų ir mineralų.
Pyragai, kompotai, uogienės, vynas, apkepai, želė ir desertai – visur rabarbarai jaučiasi puikiai. Bet rabarbarų sezonas baigiasi pakankamai greitai. Kad visa šeima ištisus metus galėtų mėgautis skaniais rabarbarų patiekalais, juos galima užšaldyti.
Geriausia rabarbarus užšaldyti dalimis: tai yra, vienai porcijai šaldyti įdėkite tiek rabarbarų, kiek jums reikia vienam patiekalui paruošti.
Šaldyti rabarbarai
Norint užsišaldyti rabarbarus žiemai, mums reikia rabarbarų, peilio, virtuvinio rankšluosčio, pjaustymo lentos ir šaldymo maišelių.
1. Rabarbarus nuplaukite ir nusausinkite padėdami juos ant rankšluoščio.
2. Nuvalykite rabarbarus nuo odelės.
3. Supjaustykite smulkiais gabalėliais.
4. Sudėkite gabalėlius ant pjaustymo lentos (padėklo) vienu sluoksniu ir nusiųskite į šaldiklį 1 valandai.
5. Sušalusius rabarbarų gabalėlius dalimis sudėkite į šaldymo maišelius. Kiek įmanoma išspauskite orą iš maišelio. Saugokite šaldiklyje.