Turinys
Šaldyti bananai
Indėnai bananus vadino „rojaus vaisiais“. Pagrindinis bananų privalumas – kalis, kuris labai teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai. Bananuose taip pat yra natūralaus cukraus ir skaidulų, jie gali išvalyti organizmą nuo toksinų ir sustiprinti imuninę sistemą.
Bananas turi daug energijos atsargų, todėl rekomenduojamas tiems, kurie intensyviai masto ir užsiima fizine veikla.
Kaip užsišaldyti bananus?
Prinokę arba šiek tiek pernokę bananai tinkami šaldymui. Bananų užšaldymo procesas yra labai paprastas ir lengvas, o šaldytus bananus šaldytuve galima laikyti kelis mėnesius. Tada iš jų galima gaminti ledus, dėti į dribsnius, kepinius, ruošti padažus ar tiesiog mėgautis bananų tyre.
Kaip užšaldyti sveikus bananus?
Darbui mums reikia bananų, virtuvinio rankšluosčio, maistinės plėvelės.
- Nuplaukite bananus ir nusausinkite.
- Bananus po vieną suvyniokite į maistinę plėvelę. Siųskite į šaldiklį saugojimui. Šie bananai puikiai tinka ledams, pieno kokteiliams gaminti.
Taip užšaldytų bananų galiojimo laikas – 3 mėnesiai, laikymo temperatūra – minus 18 laipsnių ir žemesnė.
Kaip užšaldyti bananų tyrę (pertrintus bananus)?
Darbui mums reikia:
- 2 bananų
- citrinos sulčių – 1 v.š.
- dubuo
- šakutė
- šaldymo maišeliai
Paruošimas:
- Nulupkite bananus. Sudėkite į dubenį, užpilkite citrinos sultimis.
- Bananus šakutės pagalba sutrinkite į tyrę.
- Bananų tyrę sudėkite į šaldymo maišelius. Dėkite į šaldiklį saugojimui.
Bananų tyrę laikykite ne ilgiau kaip 3 mėnesius. Temperatūra turi būti minus 18 – 22 laipsnių ribose.