Meksikietiški takai su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Kai tik norisi kažko nekasdieniško ir visiškai, tacos (takai) gali būti nuostabus pasirinkimas! Šis meksikietiškas patiekalas su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais – itin sotus ir tiesiog paįvairinantis kasdienybę. Taip pat tokiu patiekalu drąsiai galėsi pavaišinti ir užsukusius svečius. Jie tikrai apipils tave didžiausiais komplimentais. 🙂

Alaus gerbėjams (nealkoholinio žinoma) tai gali būti ne tik pagrindinis patiekalas, bet ir puikus užkandis prie šalto bokalo! Mano antrai pusei be galo patiko. 🙂

Receptui reikės:

  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • raudonieji svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • vištienos faršas: 250 gramų (galima keisti kalakutienos faršu)
  • smulkinti pomidorai: 400 gramų skardinės
  • pupelės: 125 gramų
  • šviežių arba konservuotų kukurūzų sėklos: 125 gramų
  • malti kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • taco tortilijos (angliškai taco shells): 10
  • smulkinti mėlynieji kopūstai: 1 puodelio
  • morkos: 1
  • pomidorai: 1 didelio
  • liesas tarkuotas sūris: 0,5 puodelio (naudoju čederio sūrį)

Paruošimas

  • Pradžioje įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Supilk aliejų į keptuvę ir įjunk vidutinę kaitrą.
  • Sudėk sumulkintą svogūną su česnaku ir kepk maždaug 3-4 minutes, kol suminkštėja.
  • Padidink kaitrą ir sudėk vištienos faršą, kepk maždaug 6 minutes vis smulkindamas faršą tol, kol nebelieka stambių gabaliukų.
  • Tuomet į faršą sudėk pomidorus, pupeles, kukurūzus, kajeno pipirus ir cukrų. Viską gerai išmaišyk ir palik kepti maždaug 10 minučių ant silpnos kaitros.
  • Taco tortilijas dėk į orkaitę ir kepk apie 5 minutes.
  • Su šaukštu pripildyk tortilijas pasiruoštu vištienos faršo mišiniu, ant viršaus uždėk kopūstus, morkas, pomidorus ir sūrį.
  • Lėkštę gali puošti žalumynais, kad neatrodytų visiškai nuobodžiai (nėra būtina).
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą