- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 4
Kai tik norisi kažko nekasdieniško ir visiškai, tacos (takai) gali būti nuostabus pasirinkimas! Šis meksikietiškas patiekalas su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais – itin sotus ir tiesiog paįvairinantis kasdienybę. Taip pat tokiu patiekalu drąsiai galėsi pavaišinti ir užsukusius svečius. Jie tikrai apipils tave didžiausiais komplimentais. 🙂
Alaus gerbėjams (nealkoholinio žinoma) tai gali būti ne tik pagrindinis patiekalas, bet ir puikus užkandis prie šalto bokalo! Mano antrai pusei be galo patiko. 🙂
Receptui reikės:
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- raudonieji svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- vištienos faršas: 250 gramų (galima keisti kalakutienos faršu)
- smulkinti pomidorai: 400 gramų skardinės
- pupelės: 125 gramų
- šviežių arba konservuotų kukurūzų sėklos: 125 gramų
- malti kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- taco tortilijos (angliškai taco shells): 10
- smulkinti mėlynieji kopūstai: 1 puodelio
- morkos: 1
- pomidorai: 1 didelio
- liesas tarkuotas sūris: 0,5 puodelio (naudoju čederio sūrį)
Paruošimas
- Pradžioje įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Supilk aliejų į keptuvę ir įjunk vidutinę kaitrą.
- Sudėk sumulkintą svogūną su česnaku ir kepk maždaug 3-4 minutes, kol suminkštėja.
- Padidink kaitrą ir sudėk vištienos faršą, kepk maždaug 6 minutes vis smulkindamas faršą tol, kol nebelieka stambių gabaliukų.
- Tuomet į faršą sudėk pomidorus, pupeles, kukurūzus, kajeno pipirus ir cukrų. Viską gerai išmaišyk ir palik kepti maždaug 10 minučių ant silpnos kaitros.
- Taco tortilijas dėk į orkaitę ir kepk apie 5 minutes.
- Su šaukštu pripildyk tortilijas pasiruoštu vištienos faršo mišiniu, ant viršaus uždėk kopūstus, morkas, pomidorus ir sūrį.
- Lėkštę gali puošti žalumynais, kad neatrodytų visiškai nuobodžiai (nėra būtina).
- Patiek ir skanauk!
Oi koks skanumėlis. Labai patiko.