- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 2
Šį kartą noriu Jums parodyti labai skanų užtepėlės variantą, kuriam naudosiu nevirtas morkas, kiaušinius ir česnakus. Tokia užtepėlė be galo tinka kaip lengvas, gardus ir ganėtinai nebrangus užkandis. Ją galite pasigaminti per pačias įvairiausias šventes arba tiesiog lengvai vakarienei, kai norisi pasilepinti ir šeimą palepinti, nes ji labai skani ir tikrai nesunkiai pagaminama. Ta nieko labai ilgai nelaukiame ir išmėginame ganėtinai sveikos, greitos ir gardžios morkų užtepėlės receptą jau dabar.
Receptui reikės:
- bagetės: 1
- morkos: 1
- česnakas: 1-2 skiltelių (arba pagal skonį)
- krapai
- petražolės
- kiaušiniai: 1 didesnio
- druska: pagal skonį
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- grietinė: ~1-2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
Paruošimas
- Iš pradžių bagetę supjaustyk riekelėmis.
- Tuomet apkepk bagečių riekeles sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
- Tada smulkiai sutarkuok šviežias morkas ir sudėk į dubenį.
- Po to sudėk smulkintą česnaką.
- Taip pat įberk smulkintų krapų bei petražolių.
- Kiaušinį kietai išvirk vandenyje (aš nuo vandens užvirimo pradžios verdu maždaug 10 minučių).
- Po to išvirtą kiaušinį nulupk bei smulkiai sutarkuok. Sudėk į dubenį.
- Tuomet įberk druskos, juodųjų pipirų ir grietinės bei viską gerai išmaišyk.
- Po to šaukštu tolygiai užtepk užtepėlę ant pjaustytos bagetės. Ir jau gali tiekti ant stalo. Skanauk!
Tikrai itin skani ir nuostabi užtepėlė. Ačiū už receptą!