- Paruošimas: 35 min
- Porcijos: 2
Šis orkaitėje keptos lašišos patiekalas su brokoliais ir nuostabiomis bulvytėmis yra ganėtinai paprastas. Tiesiog lašiša, tiesiog bulvės, tiesiog brokoliai. Vos keli neįmantrūs prieskoniai, viena vienintelė kepimo skarda ir šlakelis kokybiško ypač tyro alyvuogių aliejaus. O viskas gaunasi fantastiškai ir be galo skaniai. Tobula vakarienė būna užgarantuota. Kažkada labai seniai, buvau visiškai įsitikinusi, kad ingredientų skaičius ir jų sudėtingumas nulemia tai, kiek nuostabus yra galutinis patiekalo rezultatas. Bet jau seniai taip nebegalvoju – kokybiški taikliai parinkti produktai yra viskas, ko reikia fantastiškai skaniems pietums ar vakarienei. Tad drąsiai rekomenduoju šį ganėtinai paprasta, bet tuo pačiu nuostabų patiekalą!
Beje, keliais patikusiais būdais kaip pagaminti lašišą orkaitėje, jau dalinausi:
– lašiša orkaitėje medaus ir sojų marinate;
– lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais;
– lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą;
– lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais;
– lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą;
O dabar imamės šio patiekalo gamybos!
Receptui reikės:
- lašišos gabaliukai: 4 (arba 2 lašišos kepsniai)
- brokoliai: 1 nedidelio
- mažos bulvytės: 400 gramų
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- česnakas: 1 skiltelės
- džiovintos itališkos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio (čiobrelis, raudonėlis, rozmarinas)
- grūsti juodieji pipirai: žiupsnio
- druska: žiupsnio
Patiekimui:
- ypač tyras alyvuogių aliejus: šlakelio
- kepintos migdolų plokštelės
- citrinos skiltelės
- šviežia kalendra: ryšelio
Paruošimas
- Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklok su kepimo popieriumi arba folija.
- Tada mažas bulvytes gerai nušveisk, perpjauk perpus arba į keturias dalis, jeigu jos yra kiek didesnės.
- Apšlakstyk dviem valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardink džiovintomis itališkomis žolelėmis, žiupsniu grūstų juodųjų pipirų ir druskos. Gerai išmaišyk, kad visos tolygiai pasidengtų aliejaus bei prieskonių mišiniu.
- Paskleisk ant kepimo skardos ir kepk įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
- Tuomet išimk kepimo skardą iš orkaitės ir bulves apversk.
- Šalia bulvyčių sudėk gerai nusausintus kambario temperatūros lašišos gabaliukus ir brokolių žiedynus.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišyk vieną valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, tarkuotą česnako skiltelę, žiupsnelį grūstų juodųjų pipirų ir druskos.
- Pasiruoštu mišiniu aptepk lašišos gabaliukus.
- Brokolius apšlakstyk likusiu šaukštu alyvuogių aliejaus, žiupsniu druskos ir pipirų.
- Dėk kepimo skardą į orkaitę ir kepk dar maždaug 10-15 minučių, kol lašiša bus iškepusi, brokoliai suminkštėję (bet vis dar šiek tiek traškūs), o bulvytės dailiai apskrudusios.
- Iškepusią lašišą ir daržoves paskirstyk į lėkštes. Prieš patiekdami apšlakstyk šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus, brokolius apiberk saujele pakepintų migdolų plokštelių.
- Pridėk po citrinos skiltelę ir apibarstyk kapotais šviežių kalendrų lapeliais. Patiek nieko nelaukiant!
Skaniai pavakarieniavome. Nuostabus receptas.:)