Orkaitėje kepta česnakinė, citrininė lašiša su bulvėmis ir daržovėmis

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Aš labai mėgstu, kai mano lėkštėje būna kuo daugiau skirtingų spalvų be skonių. Pirmenybę visada stengiuosi teikti žaliai spalvai, nes knygoje perskaičiau, kad šios spalvos daržovės yra pačios naudingiausios žmogaus organizmui.

Kai tik gaminu lašišą, tai lašišą visada stengiuosi pirkti brangesnę, stengiuosi pasirinkti jūrinę lašišą iš Norvegijos. Aš esu įsitikinusi, kad geriau suvalgyti mažesnį kiekį kokybiškesnio produkto, nei valgyti mažiau naudingą, kenksmingą maistą už pigesnę kainą.

Šį lašišos patiekalą orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis paruošite ganėtinai greitai ir tikrai paprastai. Šitaip iškepusi lašiša buvo ypatingai lengvo, be galo malonaus skonio. Labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums jau šiandien!

Beje, keliais patikusiais būdais kaip pagaminti lašišą orkaitėje, jau dalinausi:

Receptui reikės:

Lašišai:
  • lašišos filė: 2 gabaliukų po 225 gramus
  • ištirpinto sviesto: 1 valgomojo šaukšto
  • sugrūsto česnako: 2 skiltelių
  • šviežių citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
  • smulkiai kapotų šviežių petražolių: 2 valgomųjų šaukštų
  • čili dribsnių: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • jūros druskos: žiupsnelio
  • juodųjų pipirų: žiupsnelio
  • citrinos griežinėlių
Bulvėms:
  • supjaustytų bulvių: 600 gramų
  • alyvuogių aliejaus: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonųjų paprikų: 1 arbatinio šaukštelio
  • jūros druskos: žiupsnelio
  • juodųjų pipirų: žiupsnelio
Taip pat prireiks:
  • atskirtų žiedynėliais brokoliais: 1 stiklinės
  • įvairių salotų lapų
  • rukolos

Paruošimas

  • Pradžioje įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo popierių patiesk ant kepimo indo. Sudėk lašišos gabaliukus.
  • Tada indelyje sumaišyk tirpintą sviestą, citrinos sultis, druską, pipirus, petražoles ir česnaką. Užpilk ant lašišos, sudėk citrinos griežinėlius ir pabarstyk čili dribsniais.
  • Tuomet dideliame inde bulves sumaišyk su aliejumi ir prieskoniais. Kepimo popierių patiesk ant kepimo skardos. Suberk bulves, kad jos kuo mažiau liestųsi viena prie kitos. Kepk 18 min.
  • Po to bulves perkelk į orkaitės apačią. Įdėk kepti lašišą. Kepk maždaug 12 minučių.
  • Brokolį blanširuok. Palaikyk kelias minutes verdančiame vandenyje. Nusausink.
  • Patiek su salotų lapais, rukola, apšlakstytais alyvuogių aliejumi (nebūtinai). Skanauk!


1 komentaras apie “Orkaitėje kepta česnakinė, citrininė lašiša su bulvėmis ir daržovėmis”

Parašykite komentarą