Lašiša kepta orkaitėje su žolelėmis ir citrina

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 3
Norisi pasigaminti sveiką, skanią ir greitą vakarienės arba pietus? Tada radote patį geriausią receptą, kuris atitinka Jūsų norus. 🙂 Lašiša iškepta orkaitėje su švelniu žolelių padažu ir citrinos griežinėliais yra be galo skanus, sveikas ir greit pagaminamas patiekalas. Geriausia yra tai, kad šiame recepte lašišos nereikės marinuoti, tiesiog patepate lašišos gabaliukus žolelių padažu ir dedame į orkaitę, o kol lašiša kepa, per 15 minučių galima pasigaminti savo pamėgtas salotas ir iškart mėgautis nuostabiu patiekalu! Argi tai ne smagu?! 🙂

Beje, keliais patikusiais būdais kaip pagaminti lašišą orkaitėje, jau dalinausi:

Receptui reikės:

  • šviežia lašišos filė: ~400 gramų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas bazilikas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintos petražolės: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: poros žiupsnių
  • žaliosios citrinos (laimo vaisius): 3 riekelių
  • sviestas: kepimo formos patepimui

Paruošimas

  • Pradžioje orkaitę įkaitink iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Tada į kepimo formą, kurioje kepsi, patiesk kepimo popieriaus ir patepk jį sviestu.
  • Lašišos filė supjaustyk į 3 gabaliukus ir sudėk ant pasiruošto kepimo popieriaus.
  • Tuomet česnako skilteles nulupk ir sutrink česnako grūstuvu.
  • Viename indelyje sumaišyk česnakus, aliejų ir prieskonius. Pasiruoštu mišiniu ištrink lašišos gabaliukus (apačios ištrinti nereikia).
  • Ant kiekvieno lašišos gabaliuko uždėk po citrinos griežinėlį.
  • Dėk pasiruoštą lašišą į orkaitę ir kepk 15 minučių.
  • Lašišą patiek iškart tik iškeptą, su savo mėgstamu garnyru. Skanauk!
  • Beje, ilgiau nei 15 minučių lašišos kepti nereikia, kitaip lašiša praranda savo minkštumą.

Parašykite komentarą