Skaniausia orkaitėje kepta lašiša medaus ir sojų marinate

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 3
Skaniausia (bent jau mūsų šeimai) orkaitėje kepta lašiša – vienas pačių valgomiausių mano šeimos patiekalų vakarienei, kai norisi sveikai, be galo gardžiai ir ganėtinai greitai. Lašiša jau pati iš savęs yra labai gardi žuvis, bet kas kartą ją kepdama stengiuosi vis paįvairinti padažus ir marinatus: šitaip kiekvieną kartą valgome vis skirtingo skonio žuvį, ir ji niekada nespėja atsibosti 🙂

Sojų padažo ir medaus marinatas lašišai mums pats skaniausias, nes kepimo metu lašišos paviršius idealiai karamelizuojasi, įgauna itin gerą skonį, kuriam tiesiog visai nieko netrūksta. Na, o kai norisi visai paprastai, tiesiog žuvį apšlakstau labai tyru alyvuogių aliejumi, įspaudžiu truputį citrinos sulčių, na ir kaipgi be kokybiškų juodųjų pipirų (arba citrinpipirių) bei šiek tiek druskos.

Kadangi lašiša yra ganėtinai riebi žuvis iš savęs, skoniams subalansuoti ją patiekiu su susmulkintais žalumynais, citrinų ar laimo vaisiaus skiltelėmis, jeigu kažkam pritrūktų gaivumo.

Receptui reikės:

  • sojų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
  • ryžių vyno acto: 1 valgomojo šaukšto
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
  • tarkuotas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
  • skrudintos sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto
  • laiškiniai svogūnai
  • lašišos filė: 600 gramų

Paruošimas

  • Pirmiausia sumaišyk sojų padažą su ryžių vyno actu, medumi ir tarkuotu imbieru.
  • Palik pastovėti maždaug 10 minučių.
  • Tada lašišos filė dėk į kepimo indą ir silikoniniu teptuku ją aptepk pasiruoštu padažu.
  • Apibarstyk sezamo sėklomis ir dėk į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti maždaug 20 minučių.
  • Iškepusią žuvį aptepk sojų padažo likučiu, apiberk susmulkintais svogūnų laiškais.
  • Garnyrui aš pasirenku gaivias daržovių salotas, kurios idealiai subalansuoja skonius bei atremia lašišos riebumą.
  • Beje, tokią žuvį galite kepti ir keptuvėje, kartas nuo karto apverčiant. Iškepa taipogi itin skaniai, net kiek greičiau, bet man patogiausia kepti orkaitėje – užtenka tik įdėti lašišą ir išimti jau pilnai iškepusią. 🙂


10 komentarų apie “Skaniausia orkaitėje kepta lašiša medaus ir sojų marinate”

Average
5 Based On 10

Parašykite komentarą