Lašiša kepta orkaitėje su saldžiosiomis bulvėmis – batatais

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 35 min
  • Porcijos: 2

Neseniai rodžiau kaip paruošti česnakinę-citrininę lašišą orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis, o šiandien dar vienas labai pamėgtas derinys – lašiša iškepta orkaitėje su saldžiosiomis bulvėmis (batatais). Viską iškepiau vienoje kepimo skardoje. Tokio patiekalo didžiausias pliusas, kad per trumpą laiką gali paruošti skanius pietus arba vakarienę. Žinoma, ir po to reikia plauti mažiau indų.

Šiame recepte lašišos filė marinatas yra citrininis. Jis gavosi švelnaus skonio. Man lašiša yra be galo skani pati iš savęs, tad nemėgstu, kai marinatas viską užgožia. Žinoma, ji privalo geros kokybės ir neperkepta. Būtinai pamėginkite!

Beje, keliais patikusiais būdais kaip pagaminti lašišą orkaitėje, jau dalinausi:
lašiša orkaitėje medaus ir sojų marinate;
lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais;
lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą;

O dabar imamės šio patiekalo gamybos!

Receptui reikės:

  • lašišos filė: ~450-500 gramų (supjaustome į 2-4 dalis)
  • šviežių citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
  • Dižono garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
  • skysto medaus: 1 arbatinio šaukštelio
  • plonai nutarkuotos citrinos žievelės: 1 arbatinio šaukštelio
  • susmulkinto česnako: 1 skiltelės
  • citrinos skiltelių (papuošimui)
  • druskos
  • juodųjų pipirų
Saldžiosioms bulvėms (batatams):
  • saldžiųjų bulvių: 1 vidutinio dydžio
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Paruošimas

  • Pirmiausia lašišą nusausink. Apibarstyk druska ir pipirais.
  • Tada indelyje sumaišyk padažo ingredientus. Juo aptepk lašišos viršų bei šonus. Uždėk citrinos skilteles.
  • Palik marinuotis kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
  • Po to orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros, naudojant ventiliatoriaus funkciją.
  • Tada saldžiąją bulvę (batatą) supjaustyk šiaudeliais arba griežinėliais. Sudėk ant kepimo skardos. Apšlakstyk aliejumi, apiberk druska ir pipirais.
  • Kepk maždaug 20 minučių.
  • Į tą pačią skardą sudėk lašišą. Kepk maždaug 12-15 minučių, priklausomai nuo gabaliukų dydžio.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą