Kepta lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 2

Lašiša garantuotai yra ne tik mano pati mėgstamiausia žuvis, bet ir bene pats mylimiausias patiekalas! Ją nėra sunku paruošti, ganėtinai greit iškepa, ir iš šios žuvies galite išgauti labai daug pačių įvairiausių skonių naudodami įvairiausius prieskonius ir namų gamybos padažus, tad lašiša niekada nespėja nusibosti.🙂 O dar labai svarbu, kad pakanka nedidelio gabaliuko, kad pasijaustum tikrai sotus – ši žuvis iš savęs gan riebi. Bet dėl lašišos riebalų baimintis nereikėtų, geriau ja pasimėgaukim ir pasidžiaukim, kad mūsų organizmas įsisavina daugybę Omega 3 riebalų rūgščių!

Todėl per daug nekalbėję imam ir marinuojame lašišą. Porcija bus dviem žmonėms, bet šio marinato tikrai užtenka ir 4 lašišos gabaliukams.

Beje, keliais patikusiais lašišos variantais jau dalinausi anksčiau:
lašiša orkaitėje medaus ir sojų marinate;
lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais;

Receptui reikės:

  • lašišos filė: 2 juostelių
  • sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • ryžių vynas (actas): 1 valgomojo šaukšto
  • čili padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • tarkuotas imbieras: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • sezamų sėklos: 1 valgomojo šaukšto
  • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
Patiekimui (mano rekomendacija, galite rinktis ir kitą garnyrą):
  • virti rudi ryžiai
  • virti šparagai

Paruošimas

  • Pradžioje į dubenį supilk sezamų aliejų, ryžių vyną, čili padažą, sojų padažą, sutarkuotą šviežią imbierą, sutrintą česnako skiltelę, ir viską gerai išmaišyk.
  • Tada į marinatą įdėk lašišą odele į viršų, ir palik pasimarinuoti maždaug 15 minučių.
  • Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Lašišą išdėliok ant kepimo popieriaus odele į apačią, ir kepk apie 15 minučių.
  • Iškepusią lašišą apibarstyk sezamo sėklomis ir dailiai išdėliok į lėkštes.
  • Patiek su rudaisiais ryžiais ir šparagais.
  • Tokią lašišą labai rekomenduoju valgyti būtent su rudaisiais ryžiais ne vien dėl to, kad jie yra sveikesni už baltuosius, bet ir dėl jų ypatingo skonio, jie idealiai sudera su šia žuvimi! Papuošimui galima pabarstyti linų sėmenų sėklų ir/arba susmulkintų svogūnų laiškų. Skanauk!


5 komentarai apie “Kepta lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą”

Parašykite komentarą