Labai skani azijietiška kepta lašiša orkaitėje

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 2

Lašiša tai toks produktas, kad jeigu ją mėgstate, tai nuostabiam skoniui užteks ir visiškos klasikos – druskos, pipirų ir citrinos. Bet jeigu mėgstate tiek lašišą, tiek Azijos skonius (aš juos tiesiog dievinu), privalote išmėginti ir šį paruošimo būdą – folijoje keptą lašišą su azijietišku padažu. Skonis tikrai fantastiškas, man tai be abejonių numeris vienas keptos lašišos receptas.

Man itin patinka kepti lašišą būtent folijoje, nes šiuo būdu skoniai idealiai susidraugauja tarpusavyje, marinato skonis žuvyje būna intensyvesnis, o pati žuvis neišsausėjusi bei labai sultinga. Na, o tai, kad po to dar nereikia išplauti kepimo skardos – papildomas šio patiekalo privalumas. 🙂

Beje, keliais patikusiais būdais kaip pagaminti lašišą orkaitėje, jau dalinausi:
lašiša orkaitėje medaus ir sojų marinate;
lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais;
lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą;

O dabar einame gaminti!

Receptui reikės:

  • lašišos: didesnio gabaliuko (tikslus svoris nėra labai svarbus, naudojame kiek turime ar norisi)
  • sojos padažas / Tamari: 50 mililitrų
  • medus / klevų sirupas: 3 valgommųjų šaukštų
  • “Sweet Chilli” padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • skrudintų sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko
  • česnakas: 3 skiltelių
  • pipirai: žiupsnelio
  • krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
Patiekimui:
  • sezamo sėklos
  • svogūnų laiškai

Paruošimas

  • Pradžioje indelyje sumaišyk padažą: sojos padažą, medų, sweet chili, skrudintų sezamų aliejų, įtarkuok imbierą, česnaką ir berk pipirus.
  • Tada lašišą dėk ant folijos ir aptepk puse pasiruošto padažo.
  • Sandariai užvyniok foliją.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Tikslus kepimo laikas priklausys ir nuo jūsų turimo lašišos gabaliuko dydžio bei storio.
  • Kai jau lašiša baiginės kepti, į likusį padažą įmaišyk krakmolą, pilk į puodą ir maišydamas pakaitink keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tekstūra taps tarsi glajaus.
  • Iškepusią lašišą aptepk tirštu padažu, pabarstyk sezamu ir susmulkintais svogūnų laiškas.
  • Šitaip paruošta lašiša pati iš savęs labai turtinga savo skoniu, tad patiekimui renkamės neutralaus skonio garnyrus – idealiai tinka virti birūs ryžiai ir garintos ar šviežios daržovės. Skanaus!


Parašykite komentarą