- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 2
Artėja tikra kiaušinių šventė – Velykos, kai kiaušinių yra suvalgoma ganėtinai daug. Bet galiu drąsiai prisipažinti, kad ir taip kiaušinių aš ir taip suvalgau gana daug. Valgau tiek kiaušinienes, tiek omletus, tiek ir kitus juos dažnai naudoju, bet vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų iš kiaušinių, būtent juos ir yra įdaryti arba farširuoti su vis kokiu skirtingu įdaru. Kadangi aš itin mėgstu rūkytą lašišą, tai sujungus šiuos 2 ingredientus į vieną, paruošiu ne tik skanų patiekalą Velykoms, bet ir paprastiems pusryčiams. O ir sakyčiau, kad šis pasirinkimas ganėtinai sveikas, nes nėra naudojamas majonezas.
Beje, patikusiais įdaryti kiaušinių variantais jau dalinausi:
– įdaryti kiaušiniai su šprotais;
– įdaryti kiaušiniai su kumpiu;
– įdaryti kiaušiniai su tunu;
O dabar imamės šio varianto gamybos!
Receptui reikės:
- kiaušinių: 5
- grietinės: ~3-4 arbatinių šaukštelių
- Dižono garstyčių: 1 arbatinio šaušktelio
- ryžių acto: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos
- juodųjų pipirų
- rūkytos lašišos: kiek norisi
- šviežių krapų
Paruošimas
- Pradžioje kietai išvirk kiaušinius (aš verdu 10 minučių).
- Išvirtus kiaušinius atvėsink bei nulupk.
- Tuomet perpjauk kiaušinius išilgai perpus.
- Išimk kiaušinių trynius, juos sutrink šakute kartu su grietine, garstyčiomis bei actu. Pagardink druska ir juodaisiais pipirais.
- Gautą įdarą sudėk į kiaušinių baltymų puseles.
- Po to ant viršaus uždėk kiek norisi rūkytos lašišos ir užberk krapų.
- Patiek ir skanauk!
1 komentaras apie “Įdaryti kiaušiniai su rūkyta lašiša, grietine ir garstyčiomis”