Farširuoti – įdaryti kiaušiniai su ikrais ir naminiu majonezu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Ar jau visi supratote, kad Velykos ant nosies? Ar jau spėjote apgalvoti ką joms gaminsite? Aš pati asmeniškai dar net nežinau kaip jas švęsiu ir kiek giminių, bet kažką valgyti bet kokiu atveju reikės. Tad ir toliau tęsiu eksperimentus su įdarytais kiaušiniais. Net nežinau kodėl, bet tokia šventė man labiausiai asocijuojasi su farširuotais kiaušiniais. Viskas tikriausiai dėl to, kad mama juos visada ruošdavo.

Na, o šį variantą su su ikrais ir naminiu majonezu paruošti tikrai nėra ir užtrunka maždaug pusvalandį, įskaičiuojant ir naminio majonezo paruošimą. Beje, jį šiame recepte itin rekomenduoju, nes jis tiesiog nuostabaus skonio bei tekstūros. Jeigu norisi, tokio majonezo galima pasiruošti daugiau, nes jo galiojimo laikas 3-4 dienos. Apibendrinant galiu drąsiai teigti, kad gavosi lengvai aštrūs farširuoti kiaušiniai ir jų skonis buvo tikrai tobulas. Tad gaminam!

Beje, šiais labai patikusiais įdaryti kiaušinių variantais jau dalinausi:
įdaryti kiaušiniai su šprotais;
įdaryti kiaušiniai su kumpiu;
įdaryti kiaušiniai su tunu;
įdaryti kiaušiniai su lašiša;
įdaryti kiaušiniai su skumbre;

Einame gaminti jau dabar!

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 6
  • ciegoriaus ikrai: 20 gramų (tinka ir kitokie)
  • Dižono (Dijon) garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • aštrus padažas: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejaus: 50 mililitrų
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek tiek
  • paprikos milteliai: žiupsnelio (arba maltas čili; patiekimui)
  • svogūnų laiškai: kelių (patiekimui)
Naminiam majonezui:
  • kiaušiniai: 1
  • Dižono (Dijon) garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 nedidelės skitelės
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • saulėgrąžų aliejus: 100 mililitrų
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek tiek

Paruošimas

  • Pradžioje pasigamink naminį majonezą – į plakimo indą dėk vieną kiaušinio trynį (baltymo neprireiks), vieną arbatinį šaukštelį garstyčių, vieną arbatinį šaukštelį balto vyno acto, žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską išmaišyk.
  • Tada lengva srovele pilk aliejų ir nuolatos plak šluotele, kol gausi majonezą.
  • Įberk susmulkintą česnaką, supilk citrinos sultis ir dar vieną kartą išmaišyk.
  • Išsivirk kiaušinius – sudėk juos į puodą su šaltu vandeniu ir užvirk. Kiaušinius virk apie 15 minučių, po to pakišk kelioms minutėms po šaltu vandeniu.
  • Pravėsusius kiaušinius perpjauk išilgai ir išimk trynius.
  • Tuomet į maisto trintuvą sudėk visus išvirusius trynius, 3-4 šaukštus pasiruoštu naminio majonezo, Dižono (Dijon) garstyčias, baltojo vyno actą, aštrų padažą ir druską bei pipirus. Viską sutrink iki vientisos masės.
  • Galiausiai, plakdamas dalimis supilk alyvuogių aliejų.
  • Pasiruoštą trynių masę paragauk, jeigu trūksta pagardink druska bei pipirais.
  • Ją supilk į konditerinį maišelį ir įdaryk kiaušinių baltymų puses.
  • Ant viršaus dėk šiek tiek ciegorių ikrų (arba kitokių), pašlakstyk alyvuogių aliejumi ir apibarstyk paprikos arba čili milteliais.
  • Išdėliok į pasirinktą norimą lėkštę ir tiek ant stalo. Skanauk!


Parašykite komentarą