Senovinis netikras zuikis su kiaušiniu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 4

Aš šį netikrą senovinį zuikį iš jautienos ir kiaulienos faršo labiausiai mėgstu iškepti Velykoms, nes jame yra naudojami kiaušiniai kaip įdaras. Toks zuikis gaunasi sultingas, gardus bei sotus, vertas Jūsų dėmesio. Jei ieškote ką skanaus pasigaminti iš faršo, tai šis receptas yra skirtas Jums. Beje, tokį netikrą zuikį ruošdavo mano močiutė, tik ji nenaudodavo tokio aptepimo, tad jis nėra būtinas, bet man asmeniškai be galo skanus, todėl jį visada darau. 🙂

Jei ieškote dar įdėjų, ką galima pagaminti iš kiaušinių, tai šiais įdarytais jau dalinausi anksčiau:
įdaryti kiaušiniai su šprotais;
įdaryti kiaušiniai su kumpiu;
įdaryti kiaušiniai su tunu;
įdaryti kiaušiniai su lašiša;
įdaryti kiaušiniai su skumbre;

Einame gaminti zuikio!

Receptui reikės:

  • maišyto kiaulienos faršo su jautienos faršu: 600 gramų
  • kiaušinių: 1
  • svogūnų: 1
  • džiūvėsėlių: 100 gramų
  • pieno: 120 mililitrų
  • džiovinto raudonėlio: maždaug 1-1,5 arbatinio šaukštelio
  • druskos: pagal skonį
  • juodųjų pipirų: pagal skonį
Įdarui:
  • virtų kiaušinių: 3 vnt.
  • šviežių špinatų: 200 gramų
  • česnako: 2-3 skiltelių
  • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
Aptepimui:
  • aštraus pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų (arba kito mėgstamo)
  • grūdėtųjų garstyčių: 1 valgomojo šaukšto
  • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
  • sojų padažo: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje džiūvėsėlius užpilk pienu ir leisk subrinkti.
  • Tada į maišytą kiaulienos ir jautienos faršą įmušk kiaušinį, sudėk smulkiai pjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius ir raudonėlius, pagardink druska ir juodaisiais pipirais.
  • Tuomet viską gerai išminkyk bei “pamėtyk” faršą, tai yra iškelk į viršų ir mesk į dubenį. Kartok tai keliolika kartų. Taip tokia mėsa tampa minkšta, sultinga ir puri.
  • Po to įdarui keptuvėje išlydyk sviestą, sudėk plonais griežinėliais pjaustytą česnaką ir, kai jau česnakas paskleidžia aromatą, dėk smulkintus špinatų lapus. Kepk, kol špinatai sukrenta.
  • Paskui ant kepimo popieriaus iš faršo išklok maždaug 3 centimetrų storio stačiakampio formos lakštą.
  • Dėk špinatus, tris virtus kiaušinius ir su kepimo popieriaus kraštu užlenk vieną pusę mėsos bei kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuok zuikį.
  • Patiekalui aptepti nurodytus ingredientus sumaišyk pasirinktame dubenyje.
  • Kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, po to išimk, aptepk pasiruošta tyre ir kepk dar maždaug 20 minučių.
  • Patiek su virtomis bulvėmis ir/ar daržovėmis. Skanauk!

8 komentarai apie “Senovinis netikras zuikis su kiaušiniu”

Average
5 Based On 8

Parašykite komentarą