Paprastas, orkaitėje keptas, netikras zuikis su ryžiais ir sūriu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 70 min
  • Porcijos: 4

Netikrą zuikį esu ruošusi ne vieną kartą ir ne du kartus, bet pirmą kartą kepiau apvalų zuikį folijoje ir jis man daug labiau patiko, nei įprastas variantas – iškeptas pailgoje skardoje, orkaitėje. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi per daug (28 centimetrų skardelei), tad išėjo dar vienas nedidelis zuikis, kurį iškepiau suvyniotą į foliją. 🙂

Rekomenduoju išmėginti ir tuos variantus!

Receptui reikės:

  • malta kalakutiena: 650 gramų
  • malta kiauliena: 350 gramų
  • virti ryžiai: 5-6 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • česnakas: 4 skiltelių
  • kiaušiniai: 1
  • džiūvėsėliai: 8 valgomųjų šaukštų (galite keisti padžiūvusia bandele)
  • pienas: 100 mililitrų
  • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • juodieji pipirai
  • malta kalendra
  • bazilikas
  • kvapieji pipirai
  • karis
  • aliejus
  • tarkuotas sūris: ~50-70 gramų (aš naudojau “Džiugo”, bet idealiai tiks ir fermentinis)
Netikro zuikio aptepimui:
  • pomidorų padažas
  • majonezas

Paruošimas

  • Iš pradžių svogūną smulkiai supjaustyk, morką smulkiai sutarkuok bei apkepink keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
  • Tuomet į mėsos faršą įmaišyk kiaušinį, pakeptas daržoves, įspausk česnako bei įberk prieskonių.
  • Tada supilk pieną, suberk džiūvėsėlius, sudėk pomidorų padažą ir galiausiai suversk ryžius.
  • Suminkyk apvalų zuikį arba kepk pailgoje formoje, pateptoje aliejumi 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug valandą.
  • Paviršių galima patepti dar vienu valgomuoju šaukštu pomidorų padažo, sumaišyto su mėgstamu majonezu (prieš įdedant į orkaitę).
  • Prieš kepimo pabaigą netikrą zuikį apibarstyk sutarkuotu pasirinktu sūriu ir kepk dar maždaug 10 minučių.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Paprastas, orkaitėje keptas, netikras zuikis su ryžiais ir sūriu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą