Puode troškintos, įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 2
Jau rodžiau kaip paruošti įdarytas paprikas su faršu ir sūriu, keptas orkaitėje, o šiandien parodysiu kiek kitokį variantą – su faršu ir ryžiais. Tik jas kepsime nebe orkaitėje, o ištroškinsime puode. Taip pat šiam variantui aš nenaudoju sūrio, nors jeigu jį labai mėgstate, jis čia taip pat tiks. Šis receptas gimė dar mano studentavimo laikais, kai bendrabutyje tiesiog nebuvo orkaitės, o šį patiekalą aš labai mėgau. Tada išmokau jas troškinti ir kartas nuo karto tai darau iki šių dienų. Tikras skanumėlis!

Receptui reikės:

  • paprikų: 2 (man asmeniškai skaniausia su raudonomis, vyrui su geltonomis, bet tinka visos spalvos)
  • faršo: ~300 gramų (šį kartą naudoju kalakutienos, bet tinka ir kitas mėgstamas)
  • virtų ryžių: 100 gramų (galima ir kiek daugiau)
  • svogūnų: 2
  • morkų: 2
  • česnako: kelių skiltelių
  • sultinio kubelių: 1
  • grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažo: 3 valgomųjų šaukštų
  • mėgstamų prieskonių

Paruošimas

  • Pradžioje išimk paprikų sėklas.
  • Tada pakepink vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir sukapotą česnaką.
  • Sudėk į pasirinktą faršą, suberk virtus ryžius, įberk mėgstamų prieskonių, išmaišyk ir pasiruoštu įdaru įdaryk paprikas.
  • Dėk paprikas į puodą tai, kad jos tvirtai stovėtų.
  • Tuomet į tarpus sudėk kubeliais pjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką.
  • Išvirk sultinio iš kubelio, įmaišyk pomidorų padažą ir grietinę ir užpilk puode esančias paprikas.
  • Troškink ant viryklės vidutinės-žemesnės kaitros maždaug 40-60 minučių (kol pilnai išsitroškina mėsa).
  • Patiek su virtomis arba bulvėmis (skanu ir be jų, tiesiog valgyti vienas). Pasilepink!

1 komentaras apie “Puode troškintos, įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais”

Parašykite komentarą