Tikroji, klasikinė – skaniausia tiršta čili sriuba

  • Paruošimas: 60 min
  • Porcijos: 4
Jau rodžiau kelis pamėgtus čili sriubos variantus:
Beatos čili sriuba su faršu;
trinta čili sriuba su faršu;
meksikietiška čili sriuba su jautiena;

Bet susilaukiau komentarų, kad tai nėra tikrosios klasikinės čili sriubos. Ir tada pradėjau “Google’inti”, kaip gi turi atrodyti ta tikra klasikinė ir pati skaniausia tiršta čili sriuba. ir radau šį anglišką receptą, kurį išmėginau ir jis mūsų šeimai tikrai labai patiko. Tad šiandien pristatau jį ir Jums. Galiu patikinti, kad sužavės visus skanautojus.Beje sriubos tirštumą drąsiai galima reguliuoti pagal savo pageidavimus. Nieko daugiau nebelaukiam, einame prie recepto ir gaminame!

Receptui reikės:

  • jautienos faršas: 500 gramų
  • smulkinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 400 gramų
  • sultinys: 400 mililitrų (galima keisti vandeniu; galite pilti daugiau, jei norite skysčiau)
  • konservuotos raudonosios pupelės: 1 skardinės
  • konservuoti kukurūzai: 1 mažos skardinės
  • raudonosios paprikos: 1
  • aitrieji pipirai: 1 (drąsiai galima dėti ir daugiau)
  • svogūnai: 1 didelio
  • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
  • aitriosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (drąsiai galima dėti ir daugiau)
  • česnakas: 2 didesnių skiltelių
  • mairūnas: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui)
Patiekimui:
  • mėgstamas sūris: kiek norisi
  • petražolės: šiek tiek

Paruošimas

  • Pradžioje storadugniame puode ant šlakelio aliejaus apkepink kubeliais supjaustytą svogūną iki kol suminkštės ir gausis gražiai auksinės spalvos.
  • Tada sudėk smulkiai sukapotą česnaką, smulkiai kapotą čili pipirą (jei nesinori aštrumo, nedėk sėklyčių), maltą aitriąją papriką ir maltą saldžiąją papriką ir dar maždaug 1-2 minutes pakepink, iki prieskoniai paskleidžia malonų aromatą.
  • Tuomet sudėk kubeliais supjaustytą papriką ir maišydamas pakepk dar maždaug 5 minutes, kad paprika suminkštėtų.
  • Į daržovių mišinį sudėk jautienos faršą ir maišydamas kepk maždaug 5 minutes. Svarbiausia, kad malta mėsa išskirstytų į kuo smulkesnius gabaliukus, nebebūtų rausva bei sulipusi į stambius gabalus.
  • Tada į puodą suversk vieną skardinę konservuotų, susmulkintų pomidorų, supilk sultinį arba vandenį (gali tiesiog įpilti vandens arba sultinio į skardinę nuo pomidorų, paskalauti ir supilti skystį su pomidorų likučiais), dėk pomidorų pastos, džiovinto mairūno, cukraus (jis padeda subalansuoti pomidorų rūgštumą), pagardink trupučiu druskos ir pipirais.
  • Viską užvirink, o tuomet uždenk puodą dangčiu, sumažink kaitrą iki minimalios (kad sriuba tik vos vos burbuliuotų) ir virk maždaug pusvalandį. Kartas nuo karto pamaišyk, įpilk dar sultinio arba vandens, jei sriuba tau atrodo per tiršta.
  • Po to į sriubą sudėk perplautas konservuotas pupeles ir kukurūzus. Jei trūksta, įpilk dar vandens arba sultinio.
  • Viską dar kartą užvirk, o tuomet sumažink kaitrą iki minimalios ir patroškink dar maždaug 10 minučių. Paragauk. Jei norisi daugiau sūrumo arba aštrumo, drąsiai įdėk dar šiek tiek druskos ar prieskonių ar čili pipirų.
  • Išvirtą sriubą uždengtą palik pastovėti maždaug 10-15 minučių, kad pasiskirstytų skoniai. Gali išvirti ir iš vakaro, tradiciškai yra kartojama, kad stovėdama čili sriuba tik tampa skanesnė.
  • Sriubą tiek paskanintą sutarkuotu sūriu ir susmulkintomis petražolėmis. Skanauk!

1 komentaras apie “Tikroji, klasikinė – skaniausia tiršta čili sriuba”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą