Bolonijos spagečiai su kalakutiena

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 1
Bolonijos spagečiai su kalakutiena – tai klasikinis itališkas patiekalas, kuris puikiai tinka greitai ir skaniai vakarienei. Šis receptas sujungia tradicinį Bolonijos padažą su liesa kalakutienos mėsa, suteikdamas lengvesnį, tačiau ne mažiau gardų skonį. Be to, makaronų patiekalai yra itin universalūs ir mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Kalakutienos faršą galite pakeisti vištienos, jautienos ar kiaulienos faršu, atsižvelgdami į savo skonio pageidavimus.
  • Pomidorų tyrę galima keisti konservuotais smulkintais pomidorais arba šviežiais, nuluptais ir susmulkintais pomidorais.
  • Alyvuogių aliejų galite pakeisti rapsų ar saulėgrąžų aliejumi.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Norėdami intensyvesnio skonio, į padažą galite įpilti šlakelį raudonojo vyno ir leisti jam nugaruoti prieš dedant pomidorų tyrę.
  • Jei mėgstate aštresnius patiekalus, pridėkite žiupsnelį čili pipirų.
  • Padažą galite ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti ilgesniam laikymui.
Kalorijos:
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 440 kcal
  • Vienoje porcijoje (jei patiekalas skirtas vienam asmeniui): apie 440 kcal

Receptui reikės:

  • Spagečiai: 50 g
  • Kalakutienos krūtinėlės malta mėsa: 100 g
  • Pomidorų tyrė: 150 g
  • Svogūnas: 0,5 vnt (mažo)
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • Švieži baziliko lapeliai: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Raudonėlis: pagal skonį

Paruošimas

  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, vadovaudamiesi pakuotės nurodymais.
  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką, kol suminkštės.
  • Į keptuvę sudėkite kalakutienos faršą ir kepkite apie 5 minutes, mediniu šaukštu susmulkinkite mėsą į mažus gabalėlius.
  • Supilkite pomidorų tyrę, įberkite druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį. Gerai išmaišykite.
  • Sumažinkite ugnį ir troškinkite padažą apie 10 minučių, kad skoniai susijungtų.
  • Nukoštus makaronus sumaišykite su paruoštu padažu.
  • Patiekdami papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.
  • Santrauka: Bolonijos spagečiai su kalakutiena – tai lengvas ir skanus patiekalas, kurį nesudėtinga paruošti. Šis receptas leidžia mėgautis tradiciniu itališku skoniu, pritaikytu sveikesnei mitybai, naudojant liesą kalakutienos mėsą. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieninei vakarienei, tiek ypatingoms progoms.

1 komentaras apie “Bolonijos spagečiai su kalakutiena”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą