- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 25 min
- Porcijos: 4
Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais – tai klasikinis, maistingas ir nepaprastai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek vakarienei. Šis receptas išsiskiria paprastumu, o rezultatas džiugins net reikliausius gurmanus. Jautienos kepenėlės yra puikus geležies, vitaminų A ir B šaltinis, o kartu su svogūnais jos tampa ypatingai švelnios ir gardžios. Patiekalas gali būti derinamas su įvairiais garnyrais, tokiais kaip bulvių košė, rauginti agurkai ar šviežios salotos.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jautienos kepenėlės: Jei neturite jautienos kepenėlių, galite rinktis vištienos ar kiaulienos kepenėles. Vištienos kepenėlės yra minkštesnės, o kiaulienos – kiek intensyvesnio skonio.
- Svogūnai: Galite naudoti raudonuosius svogūnus švelnesniam skoniui arba svogūnų laiškus.
- Miltai: Vietoj kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų krakmolą ar avižinius miltus, jei norite sveikesnės alternatyvos.
- Grietinė: Norint sumažinti kalorijų kiekį, grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba augaliniu kremu.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš gaminant kepenėles, jas rekomenduojama pamerkti į pieną ar vandenį bent 30 minučių. Tai padės pašalinti galimą kartumą ir suteiks švelnesnį skonį.
- Kepant kepenėles, svarbu jų neperkepti – per ilgai keptos jos gali tapti sausos.
- Troškinant naudokite mažą ugnį, kad kepenėlės išliktų minkštos ir sultingos.
Kalorijos
- Kalorijos visame patiekale: Apie 1200 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje: Apie 300 kcal
Receptui reikės:
- Jautienos kepenėlės: 500 g
- Svogūnai: 2 vidutinio dydžio
- Miltai: 2 šaukštai
- Aliejus kepimui: 3 šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Vanduo arba sultinys: 200 ml
- Grietinė: 100 g
- (Pasirinktinai) Česnakas: 1 skiltelė
Paruošimas
- Paruoškite kepenėles: Kepenėles nuplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Jei norite švelnesnio skonio, pamirkykite jas piene arba vandenyje apie 30 minučių.
- Po mirkymo kepenėles gerai nusausinkite.
- Pasiruoškite svogūnus: Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Paruoškite kepenėles kepimui: Kepenėlių gabaliukus apvoliokite miltuose, kad kepimo metu jos įgautų traškią plutelę.
- Kepkite kepenėles: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite kepenėles ant vidutinės ugnies, kol jos gražiai apskrus. Nepamirškite apversti, kad abi pusės vienodai apskrustų.
- Troškinkite svogūnus: Toje pačioje keptuvėje, kur kepė kepenėlės, sudėkite svogūnus ir kepkite juos, kol jie taps permatomi ir minkšti. Jei norite, pridėkite smulkintą česnaką, kad patiekalas įgautų daugiau aromato.
- Troškinimas: Į keptuvę su svogūnais grąžinkite kepenėles. Supilkite vandenį arba sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10–15 minučių.
- Galiausiai įmaišykite grietinę, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekite: Troškintas jautienos kepenėles patiekite su pasirinktu garnyru – bulvių koše, raugintais agurkais ar šviežiomis salotomis.
- Santrauka: Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais – tai klasikinis ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis visai šeimai. Šio recepto privalumas – jo universalumas, nes ingredientus lengva pakeisti pagal poreikius. Pasinaudokite pateiktais patarimais, kad patiekalas būtų dar gardesnis. Skanaus!
Visada šitaip ir gaminu. Rekomenduoju ir kitiems šį receptą.