Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 4
Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais – tai klasikinis, maistingas ir nepaprastai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek vakarienei. Šis receptas išsiskiria paprastumu, o rezultatas džiugins net reikliausius gurmanus. Jautienos kepenėlės yra puikus geležies, vitaminų A ir B šaltinis, o kartu su svogūnais jos tampa ypatingai švelnios ir gardžios. Patiekalas gali būti derinamas su įvairiais garnyrais, tokiais kaip bulvių košė, rauginti agurkai ar šviežios salotos.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Jautienos kepenėlės: Jei neturite jautienos kepenėlių, galite rinktis vištienos ar kiaulienos kepenėles. Vištienos kepenėlės yra minkštesnės, o kiaulienos – kiek intensyvesnio skonio.
  • Svogūnai: Galite naudoti raudonuosius svogūnus švelnesniam skoniui arba svogūnų laiškus.
  • Miltai: Vietoj kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų krakmolą ar avižinius miltus, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Grietinė: Norint sumažinti kalorijų kiekį, grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba augaliniu kremu.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Prieš gaminant kepenėles, jas rekomenduojama pamerkti į pieną ar vandenį bent 30 minučių. Tai padės pašalinti galimą kartumą ir suteiks švelnesnį skonį.
  • Kepant kepenėles, svarbu jų neperkepti – per ilgai keptos jos gali tapti sausos.
  • Troškinant naudokite mažą ugnį, kad kepenėlės išliktų minkštos ir sultingos.
Kalorijos
  • Kalorijos visame patiekale: Apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: Apie 300 kcal

Receptui reikės:

  • Jautienos kepenėlės: 500 g
  • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio
  • Miltai: 2 šaukštai
  • Aliejus kepimui: 3 šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Vanduo arba sultinys: 200 ml
  • Grietinė: 100 g
  • (Pasirinktinai) Česnakas: 1 skiltelė

Paruošimas

  • Paruoškite kepenėles: Kepenėles nuplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  • Jei norite švelnesnio skonio, pamirkykite jas piene arba vandenyje apie 30 minučių.
  • Po mirkymo kepenėles gerai nusausinkite.
  • Pasiruoškite svogūnus: Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Paruoškite kepenėles kepimui: Kepenėlių gabaliukus apvoliokite miltuose, kad kepimo metu jos įgautų traškią plutelę.
  • Kepkite kepenėles: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite kepenėles ant vidutinės ugnies, kol jos gražiai apskrus. Nepamirškite apversti, kad abi pusės vienodai apskrustų.
  • Troškinkite svogūnus: Toje pačioje keptuvėje, kur kepė kepenėlės, sudėkite svogūnus ir kepkite juos, kol jie taps permatomi ir minkšti. Jei norite, pridėkite smulkintą česnaką, kad patiekalas įgautų daugiau aromato.
  • Troškinimas: Į keptuvę su svogūnais grąžinkite kepenėles. Supilkite vandenį arba sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10–15 minučių.
  • Galiausiai įmaišykite grietinę, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite: Troškintas jautienos kepenėles patiekite su pasirinktu garnyru – bulvių koše, raugintais agurkais ar šviežiomis salotomis.
  • Santrauka: Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais – tai klasikinis ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis visai šeimai. Šio recepto privalumas – jo universalumas, nes ingredientus lengva pakeisti pagal poreikius. Pasinaudokite pateiktais patarimais, kad patiekalas būtų dar gardesnis. Skanaus!

1 komentaras apie “Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą