Įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 4
Lietuviška virtuvė garsėja savo sodriais ir sočiais patiekalais, o vienas iš tokių yra įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu. Šis tradicinis lietuviškas patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam šeimos vakarienėms, tiek švenčių stalui. Maltinukai, pripildyti gardžiu grybų ir svogūnų įdaru, aplieti tirpstančiu sūrio padažu, nepaliks abejingų net išrankiausių skonio gerbėjų. Šis receptas – puikus būdas suderinti mėsos, grybų ir pieno produktų skonius vienoje lėkštėje. Pagaminti šiuos maltinius nėra sudėtinga, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius – sultingi, aromatingi ir nepaprastai skanūs maltinukai. Receptas yra lankstus ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais priedais bei prieskoniais pagal jūsų skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos
Maltiniams ruošti galite naudoti įvairių rūšių mėsą – kiaulienos, jautienos, vištienos faršą arba jų mišinį. Jei norite lengvesnio varianto, rinkitės kalakutienos ar vištienos faršą. Pievagrybius galima pakeisti kitais grybais: voveraitėmis, baravykais ar šitake grybais. Fermentinis sūris gali būti pakeistas čederiu, mocarela arba parmezanu. Grietinėlę galima pakeisti natūraliu jogurtu, grietine arba riebiu pienu. Prieskonių pasirinkimas taip pat labai platus – galite naudoti baziliką, čiobrelius, rozmarinus ar jūsų mėgstamus prieskonių mišinius.

Patiekalo gaminimo patarimai
Ruošdami faršą, rekomenduojama įmaišyti šiek tiek duonos ar džiūvėsėlių, kad maltinukai būtų puresnį. Formuojant maltinius, rankas galima sudrėkinti vandeniu, taip faršas mažiau lips. Grybų įdarą geriausia paruošti iš anksto ir leisti jam atvėsti, taip bus patogiau pildyti maltinius. Kepimo metu foliją galima nuimti paskutinėms 10 minučių, kad maltinukai gražiai apskrustų. Patiekalą galima ruošti ir keptuvėje, tačiau orkaite maltinukai iškeps tolygiau ir sultingiau.

Kalorijos
Vienas patiekalas iš viso turi apie 1800 kalorijų. Viena porcija (vienas maltinukas) turi apytiksliai 450 kalorijų, priklausomai nuo naudojamo faršo riebumo ir sūrio kiekio.

Receptui reikės:

  • Faršas: 700 g
  • Pievagrybiai: 300 g
  • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio
  • Fermentinis sūris: 200 g
  • Grietinėlė: 100 ml (12% riebumo)
  • Aliejus kepimui: 2 valgomieji šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Mairūnas: 1 arbatinis šaukštelis
  • Petražolės: 2 valgomieji šaukštai

Paruošimas

  • Pradėkite nuo faršo paruošimo. Į indą sudedame faršą, įberiame druskos, pipirų ir smulkintų česnakų. Viską kruopščiai išmaišysite rankomis, kol masė taps vientisa.
  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Pievagrybius nuvalote ir taip pat supjaustote nedideliais gabalėliais.
  • Keptuvėje įkaitinus aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol jie taps permatomi. Tada į keptuvę dėsite pievagrybius ir kepsite viską kartu, kol išgaruos skystis ir grybai gražiai apskrus.
  • Baigiant kepti, pabarstykite grybų ir svogūnų mišinį mairūnu bei įberkite truputį druskos ir pipirų pagal skonį. Leiskite įdarui atvėsti.
  • Iš paruošto faršo ruošiame šulinukus – paimame faršo gabaliuką, išplojame jį delne ir formuojate įdubimą centre.
  • Į kiekvieną įdubimą įdedate po kelis šaukštus atvėsusio grybų įdaro.
  • Suformuojate maltinukus, užlenkdami faršo kraštus ir užtikrindami, kad įdaras būtų visiškai uždengtas.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus maltinukus.
  • Uždenkite maltinukus folija ir kepsite 30-40 minučių, priklausomai nuo jų dydžio.
  • Tuo metu paruoškite sūrio padažą. Fermentinį sūrį sutarkuosite smulkia tarka ir sumaišysite su grietinėle. Įbersite truputį druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Kai maltinukai beveik iškeps (likus maždaug 5 minutėms), nuimsite foliją ir ant kiekvieno maltinuko uždėsite po gerą šaukštą paruošto sūrio padažo.
  • Įdėkite maltinukus atgal į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai paruduos.
  • Iškepusius maltinukus papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patieksite karštus.

 

 

 


1 komentaras apie “Įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą